Video İnceleme: HTC Sense 6.0 Neler Getiriyor?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma
HTC Desire ve HTC Legend'e Root erişimi

Android telefon üreticileri, Android’in kendi arayüzünün telefon sattırmayacağını ve farklılaşmak adına kendi arayüzlerini kullanıyorlar. Farklılaşma çabası o kadar büyüdü ki telefonların kendi yazılımları 8 GB seviyelerine dayandı. Galaxy S5’te sistem, telefonun 8 GB’a yakın alanını kullanıyor. Bu sebepten ötürüde telefonlarda hafıza kartı kullanımı son zamanlarda zorunlu hale geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aslında üreticiler de bu arayüzlerden kurtulmak istiyorlar. Hatta bunun için HTC ve Samsung geçtiğimiz yılın amiral gemisi telefonları Galaxy S4 ve One’a saf Android deneyimi sunan “Google Edition” modeli ekleyerek müşterilerinin saf Android deneyimine nasıl baktıklarını da ölçtüler. Saf Android deneyimini sunan ve bu telefonların yarı parasına satılan (yurtdışında) Nexus telefonlar ise bu segmentte fiyatıyla öne çıkıp bu telefonlara kullanıcıların rağbet göstermemesini sağladı.

samsung-galaxy-s4-htc-one-google-edition

HTC kendi arayüzü olan Sense arayüzünü uzun bir süredir telefonlarında kullanmakta. Android telefonlar içinde en akıcı arayüzlerden birine sahip olan HTC, Sense 6.0 ile kullanıcılarına çok daha hızlı ve stabil bir arayüz sunmayı planlıyor. HTC’nin telefonunun lansmanına 10 gün varken yeni nesil telefonunun her türlü bilgisine ulaşıldı hatta daha telefon çıkmadan satışına bile başlandı.

Yeni bir video ile de Sense 6.0’ın tüm özellikleri ortaya çıktı. En büyük değişiklik yeni One’ın hafıza kartı desteklemesi oldu. Yeni temalar ve duvar kağıtlarının eklendiği arayüzde Sense 6.0’da BeatsAudio desteği halen sürmekte. Değişik yazı karakterleri ve yazı boyutlarının eklendiği arayüzde kilit ekranının açılışı konusunda da rakiplerinden biraz esinlenildiğini görebiliyoruz. Ekrana iki kez dokunmayı LG G’den, ekran kapalıyken farklı kombinasyonlar ile ekranın açılmasını ise BlackBerry OS’dan aldığını görebiliyoruz. Tüm üreticilerin çok önem verdiği enerji koruma modunda ise HTC tarafında bir değişiklik görünmüyor. Samsung’un ve Sony’nin bu konuda destan yazdığı bir dönemde HTC sanki bu konuya pek önem vermemiş gibi görünüyor. Sense 6.0 arayüzünü daha detaylı merak ediyorsanız aşağıdaki videoya bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Sense 6.0 ile ilgili düşüncelerinizi de yorumlarda belirtirseniz seviniriz.
WcvuKSCcn8A” width=”1000″ height=”505″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kaynak: phonearena

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.