Google, Android savunması için IBM' den Patent satın aldı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google, Android platformu savunmak için IBM' den binden çok patent satın aldı. Patent savaşlarının başladığı aşikar görülmekte. Apple ve Microsoft' a karşı adım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mobil sektörde tecrübeli şirket olan Motorola satın alınarak 17000′ e yakın patent Android‘ e sunan Google, patent savaşına çok güç girmeye çalışıyor.

Motorola patentleri Google’ ya yeteceğini düşünenler için yanılacaksınız. Nedeni Bloomberg’ ın Google’ın yeni alacağı IBM Android alanındaki 1023 patentte Google’ un oldu.

Google, geçmiş Temmuz ayında  IBM patentlerini satın aldı. Alınan patentler çoğunlukla üreticileri bu savaştan koruyabilir bir durumda değil. Alınanlar Java alanı ve mobil teknolojileri içermekte.

Google, Android savunması için IBM' den Patent satın aldı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android üreticilerinin Microsoft ve Apple gibi büyüklerden koruyabilecek mi? Patent alımında açıklanan alakalı bilgiler şu şekilde; 

  • Yerleşim alanını kapsayan mobil telefon kablolu olarak iletişim servis ihtiyacının karşılanması 
  • Çoklu nokta güvenli ve verimli kablosuz yayının iletimi
  • Özellikle bir tane mobil istasyonun ve mobil ağ ile konum güncellemesinin sağlanma yönetimi
  • Telefonda bilgi servisinde yer hizmeti 

Bahsedilen teknolojiler gördüğünüz gibi belli. Patent ihlallerinin önüne geçmeyi hedefleyen Google, akıllıca bir adım atmış oldu. Bu patent savaşlarında Google’ nin duracağını düşünmüyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.