Google Chrome 83 performanslı sürüm olabilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Chrome 83 sürümü teste açıldı ve çok sayıda yeniliği kullanıcılarına sunacak. Daha hızlı çalışan bir sürüm olması beklenen 83 için ek seçenekler çıkabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Virüsle başlayan internet kullanım oranlarının hızla artması ile ve sonrasında home ofis çalışma gibi faktörlerin eklenmesi ile çok sayıda tanıtım ve güncellemelerde geçikmeler yaşandı. Bunlardan biri de Google Chrome‘ un yeni sürümü olan 82. Betası çıkan ve daha stabil hale dönüştürülmeye çalışılan sürümde çok önemli yenilikler gelecek. Hata iddialara göre şimdilik daha hızlı Chrome sürümü olacak.

Chrome’ ın aşırı donanım tüketimi nedeniyle çoğu teknolojik cihazlarını zorladığı hep bilinmekte. Özellikle çoklu açılan tarayıcı sayfaları aşırı yük getirebiliyor. Bunun için yıllardır bir çalışma yapılıyor ama bir türlü bu sorun aşılamadı. Telefonda olsun bilgisayarda olsun hem kullanışlı hem de aşırı kaynak tüketimi yapmakta.

Gelelim gelecek özelliklerine…

Google Chrome 83 performansı

Gizli sekmede önemli bir yenilik geliyor. 3. Taraf çerezlerin otomatik şekilde engellenecek. Gelen güncellemeyle bu seçeneğin açık bir şekilde olacağı belirtiliyor. Kapatmak isteyenler gerekli düzenlemeyi yapabilecek. Genelde gelişmiş seçeneklerine URL satırı kısmına chrome://flags/ yazarak ulaşmaktayız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Grafik görünümü değişiyor. Özellik için iki tarayıcıdan yararlanılmış.
  • Daha kullanışlı dokunmatik seçenek.
  • İzinsiz reklam virüsleri ve gömülü içeriklerin dosya indirmesinin önüne geçilecek.
  • Yenilenmiş uzantılar seçeneği geliyor.
  • CCS özelli kontrolü yapabilme.
  • Barkod algılamada API varsayılan şekilde geliyor.
  • VR / AR ile ilgili yenilikler.
  • Son olarak daha iyi bir performans sergileyecek.

Sürümle ilgili birde LCP, CLS ve FID gündeme geldi.

Google Chrome 83 performanslı sürüm olabilir
Google Chrome 83 performanslı sürüm olabilir
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.