Google Play Store listelenecek uygulamalar nasıl kontrol edilir?

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google Play Store çocuklar için bazı uygunsuz içerikleri nasıl engelleyeceğinizi bir görselle adım adım sizlere aktarmaya çalışacağız. Uygulamaları kontrol etme…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefon ve tabletler her geçen gün daha çok çocukların ellerinde yer edinirken, her türlü yetişkinlere yönelik şiddet ve uygunsuz içeriklere de erişim imkanı olması sebebiyle, bu durum çocuklar için tehlike arz ediyor.

Google Play’i çocuklarınıza uygun hale getirmenin imkanı var ve bu yazımızda “bilmeyenler için” Google Play Store’da nasıl çocuklar için gerekli kısıtlamayı koyabileceğinizi anlatacağız.

Google Play’in uygulama ve oyunlar için geliştiricilerden istediği içerik yaş seviyesi belirleme sistemi sayesinde, uygulamalardan hangilerinin çocuklarımız için görülebilir olup olmayacağını belirleyebiliyoruz.

Google Play çocuklar için kısıtlama

Google Play çocuklar için engelleme: Bu özelliğe erişim için Play Store uygulamasını açtıktan sonra, sol üst köşedeki üç çizgi şeklindeki menüyü açıp Ayarlar menüsüne giriyoruz. Ayarlar menüsünde Kullanıcı Denetimleri bölümünde yer alan İçerik filtrelemesi menüsüne tıklayarak, yukarıda yer alan resimdeki ekranı açıyoruz ve istediğiniz yaş kategorisini seçerek Tamam butonuna basıyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Not: Bu işlemi ilk defa yapıyorsanız, sistem sizden PIN kodu belirlemenizi isteyecek, bunu girerek işlemi tamamlıyoruz. Bu sayede, çocuğunuzu uygunsuz içeriklerden korumuş ve onun geleceğini de kontrol altına almış oluyoruz.

Google Play Store listelenecek uygulamalar nasıl kontrol edilir?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.