Barkod ve belge tarayıcı uygulaması ile tarama

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Barkod ve belge tarayıcı uygulaması olarak Google Play içerisinde yapacağınız aramalarda çok sayıda uygulama ile karşılaşacaksınız. Bunların amaçlarında değişiklikler ve kullanım kolaylıklarına göre sınıflandırılacaktır. Kullanmadan önce kullanıcılarının yaptığı yorumlara kesinlikle bakmanız gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aslında konu çok eski ve biz biraz hortlattık diyelim. Bir çok yararlı araçların zamana göre önemli kolaylık sağladığı inkar edilemez. Lakin geçmişte kullandığınız uygulamaların ticari kaygılar sebebi ile bir dizi değişime gittiği olasılığı ile karşılaşacağınızdan dolayı illa şu uygulamayı kullanın diyemiyoruz.

İçeriğimizdeki konuyu yayınlamaya karar vermemizdeki sebep, özellikle iş yerlerinde ve okul dönemlerinde aktif olarak kullanılması. Eğer sizin de okulunuzda, iş yerinizde veya hayatın herhangi bir alanında hızlıca bir belge taramaya ihtiyacınız olursa, önce sizden önce ilgili uygulamaları kullananların yorumlarına bakınız.

Belge tarayıcı uygulamaları nasıl çalışıyor?

Çalışma prensibi çok basit aslında. Taramak istediğiniz kağıdın fotoğrafını çekmek gibi aynı, fakat cihazınızın dahili kamera yazılımından farkı olmasa, böyle bir uygulamaya niye gerek kalsın değil mi?

Yapmanız gereken, taramak istediğiniz belgeyi (ya da herhangi bir kağıdı), düz ve iyi ışıklandırılmış bir yüzeye koymak, uygulamayı çalıştırmak ve kağıda paralel olacak ve ekrana sığacak şekilde cihazınızı sabit tutmak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İşte bu aşamada normal bir kamera uygulamasından farkını anlayabilirsiniz, çünkü taradığınız belgenin normal bir fotoğraftan daha keskin ve okunaklı olduğunu göreceksiniz. Bu orta düzey bir kamerayla çok detaylı çekim yapmanız anlamına gelmiyor fakat yine de fark belli oluyor.

Bu adımlardan sonrası tamamen uygulamada kalıyor. Yaptığınız taramada, kağıdın kenarlarını belirleyip otomatik olarak kırpıyor, yamukluk varsa dengeliyor ve görüntüyü pdf formatına çeviriyor. Sonrasında bu pdf’i canınızın istediği yöntemle başka bir cihaza ya da internete atabiliyorsunuz.

Barkod ve belge tarayici
Barkod ve belge tarayıcı uygulaması ile tarama

Diğer özellikleri

Bu tarz uygulamalarla resim belgesi, ders notları, fotoğraf, kimlik, kartvizit ve diğer çok sayıda alanda kaliteli ve keskin bir görüntüye saniyeler içinde alacaksınız.

Kullanacağınız uygulamaların marifetleri burada bitmiyor. Dilerseniz taradığınız belgeleri otomatik olarak istediğiniz bir bulut’ a aktarabiliyorsunuz. Bunun yanında tarayabildiğiniz şeyler sadece kağıtla da kalmıyor, barkod veya QR kodu da okuyabiliyor. Eğer taradığınız tek sayfalık bir belgenin pdf olarak kaydedilmesini istemiyorsanız, resim formatı da kaydedebiliyorsunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Pro sürümler

Uygulamanın ücretsiz hali olduğu gibi bir de ücretli bir versiyonu oluyor. Haftalık veya aylık ücretlendirme ile karşılaşmanız mümkün. Gelişmiş ayarlara ulaşmanız için pro sürümünü almanız gerekiyor.

Pro olan sürümlerde metin tanıma otomatik yapılmakta, isimler otomatik verilmekte ve gelişmiş düzenlemeye bağlı ek özellikler karşınıza çıkacak.

Telefon, bilgisayar ve tablet kullanımlarına göre ayrı ayrı programları araştırmanız da gerekiyor. Tabi satın almadan önce kesinlikle bu uygulamaları deneyin. Belki parasız olan sürümlerin işinizi göreceğini düşünüyoruz.

Diğer önemli bir not ise kullanılacak uygulamaların cihazlarda hangi verilere veya alanlara ulaşacağına dikkat etmeniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.