Android ve iOS’taki Ücretli Uygulamalarla İlgili Yeni Bir Araştırma Yayınlandı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Android ve iOS ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu araştırmalar ile hangi platformun geliştiricilere daha çok para kazandırdığının belirlenmesi amaçlanıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Araştırma Digi-Capital tarafından 2014 yılı uygulama indirme verilerine göre yapılmış. Digi-Capital, bu araştırmaya Çin’deki Baidu, Qihoo 360, Tencent, Wandoujia gibi daha küçük çaplı Android uygulama mağazalarını da eklemiş.

Alınan veriler incelendiğinde ilginç bir detayın sonuçları etkilediği görülüyor. ilk bakışta iOS ile Google Play mukayesesinde Apple App Store gelirlerinin daha yüksek olduğu anlaşılıyor. Fakat Çin’deki Google Play Store harici daha küçük çaplı Android mağazaları hesaba katıldığında Android’in öne geçtiği görülüyor.

image

Ancak, Apple App Store’da satılan uygulamaların geliştiricilere indirme başına daha çok para kazandırdığı biliniyor. Google Play Store‘daki uygulamalar iki kat fazla indirildiği taktirde iOS‘taki kadar bir kazanç elde ediliyor. Aynı şekilde Çin’deki uygulama mağazalarının da yüksek indirme rakamlarına ulaşmaları gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Araştırmaya göre , bu durumun 2015’in sonunda değişebileceği öngörülüyor.
Bu tahminin dayanağı olarak Apple’ın iPhone 6’yla Çin pazarında çok başarılı olması gösteriliyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak