Samsung’un Yeni Süper Mobil İşlemcisi Exynos 8890 Duyuruldu!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Akıllı telefon pazarının lideri konumunda olan ve ekran gibi bir çok teknolojisini de kendi üreten Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni süper mobil yongası Exynos 8890’ı resmi olarak duyurdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde duyurulacak, merakla beklenen yeni amiral gemi Galaxy S7‘de de kullanılacağı tahmin edilen yeni nesil 64-bit sekiz çekirdekli Exynos 8890 çipseti, özel CPU çekirdekleri ve gelişmiş LTE seçenekleriyle tam bir performans canavarı.

Kısa süre önce en büyük rakibi Qualcomm‘un yeni işlemcisine yönelik “Performans Canavarı Snapdragon 820 Resmi Olarak Tanıtıldı” ve Huawei‘in yeni işlemcisine yönelik “Muhteşem Huawei Kirin 950 İşlemcisi Hakkında Tüm Detaylar” başlığında sizlerle paylaştığımız haberlerimizin ardından Samsung, yeni Exynos 8890 ile karşılık verdi.

exynos-8890-goruntu1

64-bit çekirdek mimarisiyle gelen Exynos 8890 yongası, dört adet Cortex A53 ve dört adet Samsung tarafından özel olarak geliştirilmiş çekirdekle geliyor. Daha öne ARM‘nin çekirdeklerini kullanan Samsung, özel olarak geliştirdiği Cortex A53 çekirdekleriyle enerji ve güç konusunda oldukça iyi başarım sağlamayı hedefliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

exynos-8890-goruntu2

Bir önceki çipsetlere göre %30 daha iyi performans ve %10 daha iyi verim sağlayan Exynos 8890, 4K destekli ve Exynos 7420‘ye göre %40 daha iyi grafik performansı gösteren Mali-T880 GPU geliyor.

Bunun dışında üzerinde barındırdığı LTE Cat. 12/13 modem ile 600Mbps‘e kadar download ve upload hızı desteği olan yeni Exynos 8 çipsetinin, ilk Galaxy S7‘de kullanılacağı tahmin ediliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.