Dünyanın en popüler akıllı telefonu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

2017 Yılının ikinci çeyreği mobil satış rakamları açıklandı. En çok satılan telefon modeli Apple' nin iPhone 7' si oldu. Aynı zamanda Plus modeli de çok satanlar arasında. Galaxy S8 ise…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Strategy Analytics tarafından 2017 yılının ikinci çeyreği için sonuçlar açıklandıktan sonra dünyanın en popüler akıllı telefonu da belirlenmiş oldu. Gelen sonuçlara bakılarak elde edilen rakamların ise bir hayli ilginç olduğu görülüyor.

Android işletim sistemi birçok farklı telefon markası tarafından kullanıldığı için pazar anlamında iOS’a büyük fark atıyor. Ancak konu akıllı telefonlara geldiği zaman ise Apple ve iPhone modelleri Android’e üstünlük kuruyor. Gelen verilere bakıldığı zaman bu durum açıkça gözler önüne seriliyor.

Dünyanın en popüler akıllı telefonu

Strategy Analytics raporlarına göre 2017 yılının ikinci çeyreğinde en popüler akıllı telefon modeli iPhone 7 olarak görünüyor. iPhone 7’nin hemen arkasında ise yine Apple şirketine ait olan iPhone 7 Plus yer alıyor. Sevkiyat sıralamasında %16,9 ile ilk sırada iPhone 7 alırken, iPhone 7 Plus ise %15.1 ile ikinci sırada kendine yer buldu. Android ise bu modellerin gerisinde kalarak üçüncü ve dördüncü sırada kendine yer bulabildi. Samsung Galaxy S8 modeli %10,2 sevkiyat oranı ile üçüncü sırada yer alırken Galaxy S8+ da %9’luk oranla dördüncü sırada yer alıyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ancak belirtilen bu sevkiyat oranlarının normal satış rakamlarıyla tamamen örtüşmediğini de söylemek gerekiyor. Ancak firmaların resmi satış oranlarına baktığımız zaman bu sevkiyat oranına göre yapılan sıralamanın tamamen doğru olduğu görülüyor. Şimdi ise Samsung’un önümüzdeki çeyrekte piyasaya çıkacak olan yeni amiral gemisi modellerinin bu sıralamayı ne derece etkileyeceği merak ediliyor. Teknoloji haberleri


Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 15:29

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.