Android 1.6 İle Çalışan Hesap Makinesi Yapıldı: Yazı Daha Da İlginç!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google’ın mobil işletim sistemi Android, artık oldukça stabil hale gelerek bu sektördeki en büyük kullanım oranlarına sahip. Hızla gelişimini sürdürmeye devam eden Android işletim sisteminin en önemli avantajlarından birisi de açık kaynak kodlu olması.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Linux kernel’i üzerinde inşa edilen ve her türlü imkanı açık kaynak kodlarıyla sağlayan bu sistem sayesinde, geliştiriciler bu işletim sistemiyle istediklerini yapabiliyorlar.

Bunlara çok güzel bir örnekle karşı karşıyayız. Bir geliştirici, Android 1.6 Donut sürümünü hesap makinesinde çalıştırdı. Daha da ilginç olanı ise, bu hesap makinesinin Texas Instruments’in TI-Nspire CX akıllı hesap makinesinde çalıştırılmış olması.

Bu ize pek bir şey ifade etmiyorsa, birde şöyle izah edelim. Nspire CX hesap makinesi sadece 100MB dahili hafızaya, 64MB RAM‘e sahip. Hatırlarsanız, ilk Android telefonu olan HTC G1 modeli 256MB dahili hafıza ve 192MB RAM‘e sahipti.

texas-instruments-ti-nspire-cx

Geliştirici aynı zamanda yaptığı çalışmaya ait tüm kaynak kodlarını da buradan ulaşabileceğiniz GitHub sayfası üzerinde paylaştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aşağıda Android 1.6 ile çalışan hesap makinesine ait videoyu izleyebilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir