Facebook, Google ve Diğer Devler, Apple’a Karşı Samsung’u Destekliyorlar!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma
HTC Desire ve HTC Legend'e Root erişimi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, üretilen ürünler için yenilikçi olmak gitgide zor hale geliyor. Üreticiler, milyarlarca dolar harcayarak yeni teknolojiler geliştirirken, bu teknolojilerinin, ürünlerinin kopyalanmaması için de savaş açıyorlar. Tabi bu durum bazen, rekabet amaçlı da olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Benzer bir durum, akıllı telefon pazarının liderleri arasında da gerçekleşiyor ve bu durum devlerin milyarlarca dolarlık davalar açmasına sebep oluyor.

İlk başlarda, en çok karşı karşıya gelen firmalar arasında Android ve iOS işletim sistemi sebebiyle Google ile Apple yer alırken, son zamanlarda Apple‘ın pastasından ciddi bir pay alması sebebiyle Samsung ile Apple arasındaki patent davalarına şahit oluyoruz.

patent-wars

Rekabet ciddi boyutlarda olduğu için, sırf Android üreticilerine destek olması için Motorola’yı yaklaşık 15 bin patentiyle satın alan Google, şimdi aralarında Facebook, eBay, Dell, HP ve bir çok dev şirketle birlikte, Apple‘a karşı Samsung‘u destekliyorlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.