Hangisini Almalı, Samsung Galaxy S6 mı Galaxy S6 Edge mi? 1. Bölüm

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Hangisini Almalı, Samsung Galaxy S6 mı Galaxy S6 Edge mi? 1. Bölüm

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefon duyurusu denilince akla ilk gelen Mobil Dünya Kongresinde bu yıl birbirinden güzel akıllı telefon modelleri tanıtıldı ve üreticiler kullanıcılar için sundukları yeni modelleriyle oldukça iddialılar.

Şüphesiz bu yılın en iddialı akıllı telefonlarından olan Samsung’un yeni amiral gemileri Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge herkesin en çok almak istediği modeller arasında olacak. Peki iki model arasından hangisini almalı? Hangisi daha iyi? Eğer Galaxy S6 veya Galaxy S6 Edge modelinden birini satın almayı planlıyorsanız, tüm bu sorularınıza cevabı yazımızda bulacaksınız.

Hangisini Almalı, Samsung Galaxy S6 mı Galaxy S6 Edge mi? 1. Bölüm

galaxy-s6-ve-galaxy-s6-edge-resim-1

Hatırlarsanız daha önce de sizler için “Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Arasındaki 6 Fark” başlıklı yazımızda her iki model arasındaki farkları sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımız daha çok gerçek kullanımda iki modelin farklılığını, tasarım, yazılım, kamera, batarya ömrü ve daha bir çok soru ve cevap eşliğinde ortaya koyacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tasarım

Soru 1: Galaxy S6 Edge’nin kavisli kenarı günlük kullanımda nasıl? Galaxy S6’ya göre Edge’nin daha ince kenarları elden kayar mı?

Cevap: S6 Edge oldukça ince ve bu elde telefonu daha iyi hissetmeyi sağlıyor. Biz Galaxy S6’nın avuç için daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. S6 Edge’nin kenarlarından doları tutuşu çok rahatsız edici değil, ancak biraz daha dikkat etmek gerekiyor.

Soru 2: S6 Edge’nin ekranına dokunurken, kavisli kenarına yanlışlıkla dokunulabiliyor mu?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cevap: Hayır, pek değil. Edge’nin dokunmatik kenarları oldukça yakın ve avuçta kullanım için düşünülmüş. Ama bazen yanlışlıkla dokunmak mümkün olabiliyor. Ayrıca, yazılımla avuç kullanımı için gerekli özellikler de dahil edilmiş. Elbette, tek elle avucunuzda tutarken parmaklarınızla cihazı kullanım sırasında kenarlara dokunmak mümkün.

Soru 3: Neden Samsung hala fiziksel buton kullanıyor? Bunun arkasında yatan felsefeyi öğrenmek istiyorum.

Cevap: Telefonun tasarımı, kullanıcıların ne istediğine ve neyi beğendiğine yönelik oluşturulmuş. Samsung’ta işi bunu anlamak olan gerçekten akıllı birçok kişi çalışmakta. Ayrıca, fiziksel düğme parmak okuyucunun kullanım kolaylığını iki katına çıkarıyor.

Soru 4: Galaxy S6 basınçlı suya dayanıklı mı?

Cevap: Bundan kısa bir süre önce paylaştığımız bir yazıda, Galaxy S6’nın su altında 20 dakika bekletilmesine karşın halen çalıştığını görmüştük. Elbette bu sadece internette bir video ve her iki modelde de su geçirmezlik özelliği yok. Burada sadece Galaxy S6 ve S6 Edge’nin suya dayanıklı olduğunu anlayabiliyoruz.

galaxy-s6-ve-galaxy-s6-edge-resim-2

Ekran

Soru 5: Çok yakından bakıldığında ekranda pikseller görülebiliyor mu?

Cevap: Eğer düz kırmızı renkte ve gerçekten çok dikkatli bakılırsa ekranda piksel ızgaralarını görmek mümkün. Ama normal kullanımda pikselleri görmeniz mümkün değil.

Soru 6: Acaba belli bir açıdan bakıldığında S6 Edge’nin ekranı biraz yeşilimsi mi, yoksa bu duvarkağıdından mı böyle hissediliyor?

Cevap: Eğer özel olarak normal olmayan bir açıdan bakarsanız, evet, bazı renk değişikliğini fark edebilirsiniz. Ancak bu önemli birşey değil. Bu şekilde görebilmek için telefona çok fazla yatık bir açıdan bakmanız gerekiyor. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge oldukça yüksek netlikte renk gösteriyor.

galaxy-s6-ve-galaxy-s6-edge-resim-3

Yazılım ve özellikler, parmak okuyucu

Soru 7: Galaxy S6’nın, Note 4’teki gibi tek elle kullanıma yönelik kolaylık sağlayan bir modu var mı?

Cevap: Hayır, böyle bir mod yok. Ancak ekran zaten tek elle kullanım için oldukça rahat.

Soru 8: Galaxy S6 ve S6 Edge, eski Android 4 telefonları gibi sessiz modunu destekliyor mu?

Cevap: Ses kısma butonuna bastığınızda ses seviyesi azalıyor ve daha da basarsanız titreşimli sessiz mod çalışıyor. Bunu ayrıca bildirim çubuğundan da yapmak mümkün.

Soru 9: S6 ve Note 4’ün parmak okuyucu farklılığı açısından bilgi verir misiniz?

Cevap: Bu aynı Şahin’den BMW’ye geçiş gibi. S6’daki parmak okuyucu çok daha iyi.

Soru 10: Parmak izi verileri, iPhone’lardaki gibi telefonun dahili hafızasında güvenli bir yerde mi saklanıyor, yoksa telefonda güvenli olmayan bir yerde veya Samsung’un serverların da mı?

Cevap: Veriler şifrelenmiş olarak güvenli cihaz alanında tutuluyor. Tek bildiğimiz bu.

Donanım, performans, hafıza, kamera ve resim kalitesinden, batarya ömrü ve ses kalitesine kadar bir çok sorunuza daha cevap verdik.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.