Facebook Şu anda Bu İsteği İşleme Alamıyor HTTP ERROR 500

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Bu sayfa çalışmıyor www.facebook.com şu anda bu isteği işleme alamıyor. HTTP ERROR 500 hatası alıyorum çözümü için hangi yöntemler uygulanmalıdır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu sorun sık sık ilgili Facebook sayfasına girmeniz ya da ağ tarafından şüpheli hareketler tespit edildiğinizde olabiliyor. Sanki o sayfaya saldırıyor veya brute force yani şifre kırma denemesi yapılıyor gibi algılandığından bu sayfaya girişiniz tamamen engellenir. Bazende sayfa yönetici tarafından yapılan bir işlem olabiliyor.

HTTP ERROR 500 hatası, bazen genel bir soruna işaret ederken yer yer kullanıcıların yaptığı olumsuz hareketlerin yine böyle bir uyarıya neden olma olasılığı bulunuyor. Gün içerisinde çözülmeyen problemlerin büyük aksaklıkların yaşanması ile sonuçlanmakta. Tabi kullanıcılara özgü böyle uyarının çıkma olasılığıda bulunmakta.

  1. Girilen bilgisayar veya internet ağıyla alakalı da olabiliyor.
    1. Çok fazla denemelerin sonucu kısıtlamaların karşınıza çıkması oluyor.
    2. Kullanılan ağın banlanması veya arıza görülmesi.
    3. Telefonun interneti ve kablosuz olarak ayrı ayrı test ediniz.
    4. Kullanılan sistemlerdeki herhangi bir şeyin problem çıkarması durumu da var. Örnek virüs, yüklü olan koruma programının durdurması, tarayıcılarda yaşanan sorunlar ve dahası.
  2. DNS tarafında yaşanan problemlerin görülmesi. Test adına manuel bir kaç adresi kullanınız.
    1. Google, Cloudflare ve T.Telekom’ un adreslerinden yararlanın.
    2. Tanımlamadan sonra kapat aç yapılabilir. Modemle işlem yapanların modemini kapatsın.
  3. Uygulama veya tarayıcı tarafında aksaklıklar yaşanabilir.
    1. Eskiden arada bir olan ve şimdilerde çok az görülen güncellemelerden hemen sonra yaşanan olumsuzlukların temelinde uyumsuzluklar veya sorunlu versiyon denilebiliyor.
    2. Tarayıcının uzantılarına yerleşen virüs açılmaya engel olabilir.
    3. Tarayıcının uzun bir zamandır geçmişinin temizlenmemesi aksaklıklar yaşatabilir.
    4. Güncel olmayan versiyonlar kullanımda nadir problem yaşatabiliyor.
    5. Son versiyonun sorunlu olmasından dolayı kaldırılıp öncekilerden bir kaçı test edilebilir.

Bunlardan biri olabilir veya hiç biri olmayabilir. Araştırmadan ve denemeden anlaşamazsınız. Ama hemen açıklamalar yayınlanmasa da çok beklemeden birilerinin paylaştığını göreceksiniz.

Şu anda Bu İsteği İşleme Alamıyor Hatası

  • Farklı bir tarayıcıdan (Google Chrome, Internet Explorer, Safari ve Molzilla) giriş yapmayı deneyiniz.
  • Tarayıcıdan yeni gizli pencereden girip deneyiniz.
  • Tarayıcının geçmişini temizleyip deneyiniz.
  • Modem kapatıp açıp deneyiniz.
  • DNS adresi tanımlayıp deneyiniz.
  • VPN programı ile deneyiniz.

Bilgisayarda başka sistemlerde yaşanmıyorsa sistem geri yüklemenin başlatılması kesin çözüme ulaştıracağınız düşünmekteyiz. Yukarıdaki durumu telefon içinde denenebilir. iPhone kullanıcılarında yaşanıyorsa önce ağın sıfırlanması ve sonrasında ayarların sıfırlamasıyla son işlem fabrika ayarı olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çoğunun veya bir kısım kullanıcının yukarıdaki hatayı alıp almadığının araştırmadan bir şeylere kalkışılmamasını öneriyoruz. Çoğunlukla dns veya gizli pencerenin açılarak web sitesine girileceğini düşünüyoruz. Eğer dünya genelini etkilemişse büyük ihtimal şirketin diğer uygulamalarında da benzeri arızalar yaşanmakta.

Hesapların bazılarında yaşanma durumlarında kişilerin şüpheli dediğimiz şeyleri yapması ile izah ediliyor. İsterse olumlu olan bir şey yapmış da olsa bunu çok sık yapıyorsa belli süreden sonra güvenliğin devreye gireceğini söyleyelim. Örnek çok defa yorumlarda bulunmanız veya takip limitini aşmanız.

Facebook’ta “Bu İsteği İşleme Alamıyoruz” Hatası

Sosyal medya platformları arasında en popüler olanlardan biri olan Facebook, kullanıcılarına geniş bir iletişim ve paylaşım platformu sunmaktadır. Ancak, kullanıcılar bazen “Bu İsteği İşleme Alamıyoruz” gibi hatalarla karşılaşabilirler. Bu hatanın nedenleri ve çözüm yolları şu şekildedir:

**1. Bağlantı Problemleri:

Facebook’taki bu hatanın en yaygın nedenlerinden biri geçici bağlantı sorunlarıdır. İnternet bağlantınızı kontrol edin ve daha sonra tekrar deneyin. Ayrıca tarayıcı veya uygulamanızı güncellemek de sorunları çözebilir.

**2. Sunucu Sorunları:

Facebook’un sunucularında yaşanan sorunlar, kullanıcıların isteklerini işleme alamamasına neden olabilir. Bu durumda, genellikle Facebook’un resmi sosyal medya hesapları veya destek sayfası üzerinden güncel durumu kontrol edebilir ve bekleyebilirsiniz.

**3. Tarayıcı Sorunları:

Tarayıcı önbelleği, çerezler veya tarayıcı eklentileri, Facebook iletişimini engelleyebilir. Tarayıcınızın çerezleri ve önbelleği temizleyerek, eklentileri devre dışı bırakarak veya farklı bir tarayıcı kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

**4. Hesap Güvenliği İhlali:

Facebook, hesap güvenliği açısından bazı istekleri engelleyebilir. Hesabınızda güvenlikle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, hesap güvenliği önlemlerini kontrol ederek çözüm bulabilirsiniz.

**5. Uygulama Güncellemeleri:

Eğer Facebook’u bir mobil uygulama üzerinden kullanıyorsanız, uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel olmayan bir uygulama, platformun yeni özelliklerini ve düzeltmelerini kullanmanızı engelleyebilir.

**6. VPN ve Proxy Sorunları:

VPN veya proxy kullanıyorsanız, bu servislerin Facebook ile etkileşimi engelleyebileceğini unutmayın. Bu tür servisleri devre dışı bırakarak veya farklı bir konum veya sunucu seçerek sorunu çözebilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak