Motorola’nın 2015’te Tanıtacağı Moto X’in Tüm Detayları Belli Oldu!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android pazarında beklediği noktaya ulaşamayan Motorola cephesinden yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Google tarafından gözden çıkarılarak 2.9 milyar dolara Lenovo’ya satılan Motorola; geri kaldığı yarışa dahil olmaya çalışıyor. Google’ın bu firmayı satın almak için 2012’de 12.5 milyar dolar ödediğini de hemen belirtelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tüm bu gelişmeler bir yana 3. nesil Motorola Moto X yakın bir zaman içinde tanıtılıp satışa sunulmuş olacak. Cihaz 5.2′ büyüklüğünde AMOLED ve QHD ekrana sahip olacak. LG gibi bazı firmaların şikayetine konu olan Snapdragon 810 yerine 808 sürümünü tercih edecek. 4GB RAM ve isteğe bağlı 32/64 GB depolama alanı sunuyor olacak. 3280 mAh gibi güçlü bir batarya ile de pil konusunda problem yaşamamayı vaad edecek. Ayrıca işletim sistemi olarak da Andorid 5.1 Lollipop belirlenmiş durumda.

Bunların yanı sıra kamera için ayrı bir yer ayırmak faydalı olacaktır. 16MP arka kamerası ile 4K kaydı yapabilmesinin yanı sıra Clear Pixel teknolojisi ve optik görüntü sabitleme özellikleri  olacak. Slow Motion özelliği ile beraber 1080p çekimlerde 120fps ile kayıt yapabilirken 720p de bu rakam 240fps‘ye çıkıyor. Ön kamera ise 5MP olmak ile beraber selfie çekimler için özel optimizasyonları barındıracak.

Belirsiz olan iki konu var; fiyatı ve net piyasa tarihi.Söylentilere bakılırsa Haziran ayında Motorola hamlesini yapmayı planlıyor. Fiyat konusunda ise zaten geri kalınmış bir yarışta rakiplerinden makul fiyatta olmayan bir cihazın pek talep görmeyeceği aşikar. Umarız Motorola Mobile‘da bu şekilde düşünüyordur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak