Instagram sahte takipçi temizliği mi başladı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Instagram sahte takipçi temizliğiyle gündeme tekrar geldi. Ani takipçi düşüşleri görülen platform için resmen şirketten bir açıklama geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram takipçi düşme sorunu dün gündeme geldi. Bazı kullanıcılarda ani takipçi düşmeleri görüldü. Sorun dünya geneli ve bazı kullanıcılarda görüldü. 

Az sayıda kişi tarafından fark edilerek instagram ile iletişime geçen kullanıcılar aninde bazı takipçilerinin silindiklerini belirtti. Hatta ünlü bir YouTuber’ un bile başına geldiğini ve yarım milyona yakın takipçi düşüşü olduğunu yazdı.

Instagram’ dan resmi sorun açıklaması geldi. Sorunun  farkında olduklarını, gerekli araştırma ve çalışmaların devam ettiğini duyuran instagram’ ın resmi açıklamasında Twitter sayfasından bakabilirsiniz. 

Gün içerisinde bazı ünlülerde de takipçi düşüşü görüldüğü paylaşımlarda ortaya çıktı. Büyükten küçüğe tüm kesimlerde düşüş görüldüğü ileleyen saatlerde ortaya çıktı. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram sahte takipçi temizliği mi başladı

Instagram sahte takipçi temizliği

Instagram’ ın yaptığı temizlik çalışması mı bu soruna neden oldu! Geçtiğimiz hafta bir haberde raslanan instagram sahte takipçi temizliğine başladı haberi bu sorunla birlikte tekrar gündeme geldi. Bazı açıklamalarda temizliğe başlanmışsa büyük ihtimal nedeni budur.

Instagramîn açıklamasında nedenine yer verilmemiş. Ama yakın bir zamanda instagram’ ın bazı kişilerin geliştirdiği uygulamalarla sahte takipçi, sahte beğeni ve yorumların tespiti için özel geliştirecekleri algoritma olacağını duyurmuştu.

Instagram’ a yakınlığı ile bilinen bazı kaynaklardan iddia edilen sahte takipçi temizliğinin başladığından dolayı bu sorun çıktığı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2021, 03:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.