Galaxy S5, Note 3 ve Note 4’te Arama / Görüşme Kaydetme Özelliği Nasıl Etkinleştirilir? [Detaylı Anlatım]

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Akıllı telefonlarla hayatımıza giren ve bir çok kişinin kullandığı faydalı özelliklerden biri olan arama kadetme özelliği, uygulama marketlerindeki “Call Recorder” veya “Görüşme Kaydı” gibi isimleri taşıyan uygulamalarla veya bazı telefonlarda üretici tarafından dahili olarak sunulan bir hizmet haline geldi. Bu fonksiyonun amacı, birini aradığınızda veya arandığınızda görüşme anındaki sizin ve karşı tarafın sesini kaydetmekten ibaret olsa da, bir çok kişi için çok fayda sağlayabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sisteminde aslen standart olarak gelen bu özellik, bir çok üreticiler tarafından gizlenmekte. Elbette biz bu özelliğin orada olduğunu biliyorken, siz kullanıcılarımıza bunu nasıl aktif hale getireceğinizi göstereceğiz.

Aslında sistem dosyalarında yapılacak bazı ufak tefek kod değişiklikleriyle aktif edilebilecek görüşme/arama kaydetme özelliği için, XDA’daki dr.ketan isimli kullanıcı, hazır apk dosyası yayınlayarak bu işi otomatik hale getirdi. Bu özellik aktif olduktan sonra arama ekranında kaydet butonu da beliriyor.

call-recording-galaxy-s5

Yayınlanan apk dosyası sayesinde, “şimdilik” Galaxy S5, Galaxy Note 3(Android 5.0 Lollipop) ve Galaxy Note 4 için görüşme kaydı özelliği aktif edilebiliyor. Bunun için yapılması gerekenler şöyle:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu yöntemle, gizlenmiş görüşme kaydı fonksiyonunu aktif edebilmek için cihazınız root’lu olması gerekmektedir.

Kurulum ve kullanım:
[sociallocker]
1. Öncelikle apk dosyasını telefonunuza kurun.
2. Uygulamayı açıp, birinci seçenek olan görüşme kaydını aktif et “Enable manual record” seçeneğine uzun süre basarak aktif hale getirin. (Not: iptal etmek için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz.)

arama-kaydi-apk

3. Root yetkisi için SuperSU’dan uyarı alacaksınız, yetkiyi verin.
4. İşlem tamamlandıktan sonra cihazı yeniden başlat mesajını gördüğünüzde yeniden başlatın ve telefonunuz yeniden açıldığında artık görüşme kaydı özelliği aktif olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.