Apple Arcade aylık abonelik ücreti ve Arcade nedir ne işe yarıyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Apple Arcade abonelik ücreti kaç TL veya Türkiye aylık kaç dolar? Şimdilik 34,99 TL ve oyun listesi belli mi diyenler için merak edilen konular yayınlandı. İşte Arcade nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kısa zaman önce Apple’ ın duyurduğu yeni abonelik sistemi kullanıcılarını sevindirdi. iOS 13 ile çıkması planlanan platformun adı Apple Arcade yakında geliyor. Peki Apple Arcade nedir ve ne işe yarar? 

Apple’ ın etkinlik tarihi bu hafta Perşembe olarak biliiyor ve yeni özelliklere yoğun ilgi olacağı belirtiliyor. Özellikle iPhone 11 ve iOS 13 çok söz edildi. Şimdide iPhone oyun aboneliği sistemi çıkmaya hazırlanıyor.

Abonelik sisteminin Apple TV ve Mac bilgisayarlarda da yer alacağı belirtiliyor. Peki Apple Arcade hangi oyunlar yer alacak? Apple Arcade fiyatı kaç TL olacak hadi haberimize davem edelim.

Oyunları ister offline yani internet üzerinden ve istersenizde oyunu indirip oynayabilirsiniz. Ebeveyn denetimi var ve süre kısıtlaması yapılabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple Arcade nedir?

Apple Arcade, Apple’ın oyun servisi olarak duyurulan ve artık tek tek oyunları satın almak yerine aylık abonelik ücretliyle sistemde yer alan tüm oyunlara erişiminiz olacak. iOS bu alanda en fazla paralı uygulama yüzdesine sahip. Bu hafta kademeli olarak açılacak yeni özelliğin Türkiye kullanımı ne zaman olur pek bilinen bir bilgi yok.

Peki App Store’ de oyun olmayacak mı? Olacak. Yeni bölümde anlaşma yapılan geliştiricilerin oyunları yer alacak. Oyun kalitesi nasıl olacak pek fazla detay bulunmuyor ama etkinlikten sonra çoğu detay öğrenilecek.

Arcade’ de zamanla yüzlerce oyunun yer alacağı ve aylık abonelik tüm cihazlarda kullanımda sınır bulunmayacak. Artı reklamlarla karşılaşılmayacak ya da şimdilik yer alan açıklamaya göre bu şekilde. Malum abonelik hizmetlerinde genelde bu şekilde oluyor.

Apple Arcade aylık abonelik ücreti ve Arcade nedir ne işe yarıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple Arcade fiyatı kaç TL

İlk duyurusu yapıldığından beri çokça merak edilen sorunların başında Apple Arcade ücreti ne kadar olacağı. Net olmayan bir bilgiye göre ABD’ de 4.99 dolara olacağı ve eğer açıklanan fiyat globalde geçerli ise Arcade Türkiye fiyatı şu an için 34,99 TL gibi görünüyor. 1 Aylıkta ücretsiz kullanım hakkınız bulunmakta.

Bu sistemin en güzel yanı “Arcade aile paylaşımı” yer alması. Buna göre beş kişinin bir abonelik hizmetiyle oyun indirmeden yararlanabileceği söyleniyor. Bir diğer bilgide önemli geliştiricilerden Arthouselego ve Konami, Apple ile bir araya geldi ve çalışmalara başlandı. 

Arcade oyun listesi şimdilik açıklanmadı ama fazla bir zaman kalmadığını düşünüyoruz.

Apple Arcade fiyatı kaç tl


Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019, 00:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.