Galaxy S5 telefonda ön kamera sorunu

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Samsung Galaxy S5 telefon modelinde ön kamera ile çekilen fotoğraflar kalitesiz olarak çıkmaktadır. Acaba yazılımsal bir arıza mı var yoksa cihazın ön kamerası mı arızalı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung markasının eski amiral gemisi olan Galaxy S5 telefon modelini kullanan kullanıcıların genel olarak şikayet ettiği bir konuyu bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Galaxy S5  telefon modeli ile çekilen ön kamera fotoğrafları istenilen seviyede kaliteli resimler çekmemektedir. acaba bu sorun cihazınızın bozuk olduğunu mu gösterir. bu sorunuzun cevabı aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

İlk olarak şunu belirtelim resimleriniz diğer kameraya göre kalitesiz çıkması telefonunuzun arızalı olduğunu göztermez. Çünkü arka kameranız megapisel olarak her zaman on kameranızdan daha ileridedir. Buda çektiğiniz fotoğraflara yansıyarak daha kaliteli resimleri arka kamera ile çekmenizi sağlamaktadır.

Galaxy S5 telefonda ön kamera sorunu

Galaxy S5 telefonda ön kamera sorunu

Ayrıca bu hatırlatmamızın yanında asıl önemli nedene gelelim. Ön kamera kullanarak çektiğiniz resimlerde düşük ışık olması durumunda diğer normal ışık ortamında çekilen resimlerden daha kalitesiz olacaktır. Buda aslında normal bir durumdur. Çünkü dış ortam sizin resim kalitenizi etkilemiştir. Ayrıca şunuda hatırlatalım Galaxy S5 telefon modeli ön kamera donanımında 90 derecelik geniş açılı bir mercek kullanılmıştır. Peki bu durum resim kalitesini etkilemekte midir? Bu sorunuzun cevabı evettir. Ön kamerada kullanılan geniş açı yakın fotoğraf çekimi için tasarlanmıştır. Örnek olarak telefondan çekmiş olduğunuz selfilere göre bu donanım konulmuştur. Fakat bu durum diğer resim çeken kameralarda olan bir düzeni bozmuş olup mercekle sensör arasında bulunan normal mesafeyi kısaltmıştır. Buda biraz önce bahsettiğimiz uışık sorununu ortaya çıkarmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu sorun mercek ve sensör arasındaki mesafenin kısalması yeteri ışık alınmayan durumlarda resmin kalitesi olmasına veya bulanık olmasına neden olur. Ayrıca ön kamerada kullanılan geniş açılı fotoğraf çekimlerinde kullanılan mercekten kaynaklı bazı görüntü kayıpları yaşanmaktadır. Bunu üstüne birde yetersiz ışık koşulları etkilenince resimler çok kalitesiz çıkabilmektedir. 

Galaxy S5 ön kamera modelinde yaşanan bu sorunu çözebilmek için yapmanzı gereken bu ışık sorunu yaşanan resim ortamlarında arka kamerayı kullanmanızdır. Bu açıklamanın ardından yukarıdaki durmu bir daha söyleyelim. Kesinlikle cihazınız bozuk değildir. Ayrıca son hatırlatma mercek bölümünde toz olmasıda bazen bu duruma sebep olabilir. Yumuşak ve kuru bir bez ile mercek bölgesini siliniz.

Yukarıdaki önerilerin dışında eğer hala sorun devam ediyorsa yazılımsal veya donanımsal sorun olabilir. Alternatif kamera uygulamalarını deneyerek analiz edilebilir.


Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 13:45

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.