Yeni Nesil USB Konektörü Geri Dönüşümlü Olacak ve Daha İnce Mobil Cihazların Önünü Açacak!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

USB teknolojisinde yeni bir standardın çalışmalarına başlandı. USB 3.0 Tanıtım Grubu 2014 yılı ortalarında yeni standardın kullanıcılar tarafından tecrübe edileceğinin bilgisini verdi. Type-C olarak isimlendirilen yeni bağlayıcı sayesinde üreticiler daha ince mobil cihazlar geliştirebilecek ve bu cihazların performanslarını arttırabilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Type-C’nin kullanıcılar açısından en görünür faydası Apple‘ın  Lightning bağlantı kablosu gibi çift taraflı kullanılabilecek olmasıdır. Başka bir ifadeyle artık “USB girişini doğru mu tutuyoruz, tırnaklar hangi tarafta ya da USB girişini karanlıkta doğru takıyor muyum?” gibi dertler sona eriyor.

Type-C konektörü, Android cihazlarda yaygın olarak kullanılan microUSB ile aynı boyutlara sahip olacak. Kullanım kolaylığı sunan ve küçük boyutlara sahip Type-C geriş dönüşümlü olacak yani gelecekteki USB standartlarıyla uyumlu olacak. USB 3.1‘in uzantısı olan  Type-C 10 Gbit/s veri transfer hızını destekler ve daha hızlı şarj imkanı sunması bekleniyor.

USB 3.0 Tanıtım Grubu, Type-C konektörüne ilişkin herhangi bir görsel yayınlamazken, sadece tasarıma dair detayları açıkladı. Ocak 2014’te düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı’nda Type-C konektörüne ait ilk çözümlerin görücüye çıkması bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

kaynak: androidauthority

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.