Android’in İlk Göz Ağrısı HTC Batıyor mu?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bir çok kişinin Android‘i tanımasına vesile olan ve kullanıcıların beğenilerini kazanan modelleriinin ardından, HTC ciddi iflas riskleriyle alarm veriyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yıllar önce çıkardığı tamamen titanyum gövdeye sahip ilk Android telefonu Nexus One modeliyle gönülleri fetheden ve ardından çıkardığı milyonlarca satılan Desire ve Desire HD modellerinin mimarı HTC, aradan geçen süre zarfında satışlardaki düşüşle yaşadığı ciddi finansal sorunlarla birlikte batmanın eşiğine geldi.

İlk modelleri oldukça iyi olmasına rağmen, daha sonraları çıkardığı modellerin kullanıcılar tarafından tutulmamasının bir çok sebebi var elbet, ancak bunlardan bazıları, öncelikle yüksek fiyat ve güncelleme politikası olmakla birlikte, rakip modellere nazaran performans olarak iyi donanım sunulamaması.

Tüm bunlar bir araya gelince akıllı telefon satışlarında ciddi düşüş yaşayan firma, açıkladığı son finans raporuna göre, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 101 milyon dolar net zarar gerçekleştirdi. Bu rakam vergilerle birlikte tam 3,4 milyar dolara tekabül ediyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

htc finans raporu

Son olarak One A9 modelinin de istenilen başarıyı yakalayamamasının ardından, gözler HTC‘nin yeni amiral gemisi One M10 modeline çevrilmiş durumda. Firmanın yeni modelinde tüm gücünü ortaya koyması gerekiyor ki, iflası getirebilecek bu kötü gidişata bir son verebilsin.

Söylentiler HTC One M10 modelinin bu yılın en çok konuşulacak cihazlara arasında olacağına işaret ederken, M10 özellikleri hakkında sızdırılan bilgiler arasında, Snapdragon 820 işlemci, 5.1 inç QHD AMOLED ekran, 4GB RAM, microSD kart desteği ve daha bir çok önemli bilgi yer alıyor.

Sizde One M10 modeli HTC’yi kurtarmaya yetecek mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.