Google Play Store indiremiyorum

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Play Store yükleme sorunu ile karşılaşıyorsanız örnek uygulama indirilemiyor, yüklenemiyor, indirirken bir hata oluştu veya sürümle uyumsuz gibi hatalarla karşılaşıyorsanız çözümü…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android cep telefonlarınızdan Google Play Store sorunları yaşayabilirsiniz. Bu genelde Play Store açılmaması, istenilen uygulamanın yüklenmemesi veya uygulamanın indirilememesidir. Bu tarz sorunlar yaşadığınızda bazı çözüm yollarını deneyerek bu sorunu aşabilirsiniz. Google Play Store yükleme sorunu çözüldüğünde ise tekrardan uygulama yükleyebilirsiniz.

Bu konuda öncelikle telefonunuzun bağlantısını kontrol etmeniz gerekli. Özellikle farklı kişilerin aynı anda bağlandığı kablosuz bağlantılardan indirme işlemini deniyorsanız ve ağ çok yoğun ise bu işlemlerin gerçekleşmesini engelleyebilir. Böyle bir sorunun çözümü ise güçlü bir mobil ağ ile indirmeyi denemektir.

Google Play Store indirme hatası

Uygulamanın açılma sorunları ile karşı karşıyaysanız Play Store ayalarını sıfırlamakta çözüm olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için telefonunuzun Ayarlar bölümünden Google Play Store bölümünü bulun. Daha sonra Depolama Alanı seçeneğini seçin ve Ön Belleği Temizle seçeneğine dokunun. Bu seçeneği tercih ettikten sonra Verileri Temizle seçeneğine dokunduğunuzda kısa bir süre içerisinde ön bellek verilerini silecek ve Play Store sıfırdan başlayacaktır.

Bu iki çözüm Play Stor sorunlarınızı çözmediyse son olarak telefonunuza format atabilirsiniz. Format için öncelikle cep telefonunuzun yedeğini alın. Eğer yedeği tekrar kolay bir şekilde yüklemek istiyorsanız yedek almak için birçok uygulama bulunmakta. Bu uygulamaları kullanabilirsiniz. Format sonrasında telefon başlangıç ayarlarına geçeceği için Play Store açılmama veya yüklememe sorunları ortadan kalkacaktır. Uygulayacağınız bu yöntemler ile sorununuzu çözebilir ve uygulama indirmeye devam edebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Play Store indiremiyorum

Google Play Store yükleme sorunu için çözüm önerileri

  • Farklı bir internet ağında (Wi-Fi) deneyiniz.
  • Telefonun dahili depolama alanı dolmuş olabilir.
  • Farklı bir sürüm yüklemeyi deneyiniz.
  • Farklı bir indirme adresinden deneyiniz. (tr.fobito. com veya apkmirror. com)
  • Başka bir uygulama yüklenebiliyor mu test ediniz.
  • İşletim sisteminizin sürümü güncel değilse güncelleyiniz. 
  • Cihaz yedeğini alıp telefonu fabrika ayarlarına döndürünüz.
  • Sorun hala devam ediyorsa sıfırdan ROM atınız.


Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 13:49

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.