Huawei 5G için ABD ile anlaşmak istiyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

ABD dayatmalarından rahatsız olan Huawei kendi yolunu çizmek için büyük hamleler yaptı. Ama şimdide ABD, şirketin 5G işine taş koyuyor. Huawei ise bir anlaşma önerdi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

5G için önemli çalışmalar yapan Huawei şirketi bu teknolojide liderler arasında yer almakta. Uzun zamandır ciddi anlamda ARGE çalışmaları yapan şirketin bu alanda da büyümesi bazı ülkeleri tedirgin etmişti. Önemli bir çok ülkenin 5G altyapısı için anlaşma yapan Huawei, ABD engelini aşmak için ilginç bir teklifte bulundu.

Huawei’ nin CEO Ren’ in açıklamaları bu alanda olan çoğu kişiyi şaşırttı. Gerginliği azaltmak için atılan bir adım işin ciddiyetini ortaya koyuyor.

ABD her alanda söz sahibi olduğunu göstermek için Huawei her alanda vurmuştu. Daha sonra esnek bir politika izledi. Huawei ise sanırım dost olamıyorsak bari düşman olmayalım der gibi 5G lisansını ABD’ nin avucuna bırakıyor.

Huawei 5G teknolojisini ABD ile paylaşmak istiyor

Bu aralar 5G deninince aklı ilk gelen şirket Huawei oluyor. Bu alanda lider olmak için çok sayıda ülkeye başvuruları oldu. ABD lisans başvurularına taş koyarak şirketi bu alanda meşgul etmesi yeni bir karar almaya itti. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei, ABD’ ye kendilerinin 5G altyapılarını kurmasını sağlayacakları lisans sözleşmesini ilgili mercilere sundu. Trump’ un lisans teklifine sıcak bakarsa şirketin 5G lisansı ABD’ nin elinde olmuş olacak.

Lisans anlaşmasına göre Huawei, kendisine ait olan 5G teknolojileri ve teknik kısmı ABD’ nin şirketllleriyle paylaşılabilecek. Bu sayede ABD kendi 5G endüstrisini kurabilecek. Böylece ülkeler arasında dengeli bir yol izlenmiş olacak. Hatta ABD isterse bu teknolojiyi pazarlayabilecek.

Huawei 5G için ABD ile anlaşmak istiyor


Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 16:43

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.