iOS 11 ile gelen tehlikeli özellik

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple, iOS 11' i WWDC 2017 etkinliğinde tanıttı. Tanıtım da dikkat çeken bir özellik ise ekran kaydetme özelliği. Tüm hareketler kayıt altına mı alınıyor! FaceTime görüşmeleri dahil!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WWDC 2017 etkinliğinde iOS 11’ i görücüye çıkaran Apple, daha önceki sürümlerde olmayan ekran kaydetme özelliğini iOS 11 ile duyurdu. Ekran kaydetme desteği bulunmayan Apple cihazlarında kullanıcılar bu sorunu, bu iş için yazılmış iOS uygulamaları ile gidermeye çalışıyordu. Aslında temel bir iPad veya iPhone kullanıcısının ekran kaydetme özelliğine pek ihtiyacı olmasa da nadir kullanımlar için 3. parti uygulamalar yetebiliyordu. Ancak Apple, yeni sistem güncellemesi ile ekran kaydetme özelliğini de duyurdu. Bu özellik, ilk bakışta sorunları giderecek gibi görünse de aslında başlı başına bir sorun olarak görülüyor.

iOS 11 ile gelen tehlikeli özellik

iOS 11 ekran kaydetme özelliği neden tehlikeli görülüyor

Ekran kaydetme için farklı bir yola başvuran Apple, tüm hareketleri kayıt altına almayı tercih ediyor. Bu durumda FaceTime görüşmeleri, Snapchat DM’leri dahi kayıt altına alınacak. Bu da korkunç bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Güvenli oluşu ile bilinen, hatta güvenli olduğu için ABD başkanı Donald Trump’ın bile Android’den vazgeçerek kullanmaya başladığı Apple cihazları, bu özellik ile bu unvanını kaybedebilir.

Kullanıcılardan iOS 11 ile birlikte hem güzel hem de bu özellik nedeniyle eleştiri alan Apple’ın ne adım atacağı merak konusu. Bu özelliği bazı kullanıcılar Black Mirror dizisine bağlıyor. Herkesin kanıtlarını kayıtlardan yürütme özelliğine sahip olduğu Black Mirror dizisinin bölümü aslında gerçekten de bu özelliği önceden haber vermiş gibi.
 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 16:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.