Apple yeni telefon modelleri ile satış rekoru kırdı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple, 2017 yılında piyasaya sürdüğü telefon modelleri iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X ile satış rekorları kırdı. Apple'ın bu yeni modelleri ne kadar sattı ? Detaylar haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple firmasını 2017 yılında bazı markalar satış rakamlarında geri bıraktığını daha önce yapmış olduğumuz haberlerde sizlere yazmıştık. Tabiki bu rakamların açıklandığı dönemde Apple 2017 yılı amiral gemilerini piyasaya sürmemişti. Bundan dolayı bilindik bazı markalarla eski amiral gemisi üzerinden kıyaslanmıştı. Fakat son telefonlarını piyasaya sürmesiyle Apple firmasının gerçek satış rakamları da ortaya çıkmış oldu.

Apple’ dan yeni satış rekoru

Apple yeni telefon modelleri ile satış rekoru kırdı

Apple firması 2017 yılının son  bölümüne ait gelir raporlarını kamuoyu ile paylaştı. Amiral gemilerinin daha ilk  günlerinde yayınlanan rapora göre firma bu üç aylık süreçte 46.7 milyon telefon satışı yaptığı görünmektedir. Bu yayınlanan satış rakamı ile firma kendi beklentisinin de üzerine çıkarak yeni bir satış rekoru kırmış oldu.

Daha önce akıllı telefon sektöründe bulunan analist firmalar tarafından firmanın en fazla 46 milyon telefon satışı yapacağı tahmin edilmekteydi. Fakat bu rakam görüldüğü üzere firma tarafından 700.000 adet geride bırakıldı. 2016 yılına göre kıyasladığımızda firmanın telefon satışlarında ciddi bir artış olduğunu görmekteyiz.  Geçen sene aynı dönemde firma 45.5 milyonluk bir satış gerçekleştirmişti. Apple 2017 yılında gerçekleştirdiği bu satıştan 28.85 milyar dolar bir kazanç sağladığını yine aynı raporda açıkladı. 2016 yılında ise Apple aynı dönemde 28.16 milyar dolarlık bir gelir sağlamıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple firmasın bu büyümesi tabiki sadece iPhone telefonlarda olmadı. Ayrıca iPad satışlarında da aynı büyümenin olduğunu görmekteyiz. 2016  yılında 9.27 milyon satışı yapılan iPad’in bu yıl ise 10.3 milyon satış yaptığını görmekteyiz. Geçen yıla nazaran %14’lük bir artış odluğunu görüyoruz. Bu artış firmaya 4.83 milyar dolar kazandırmış oldu. 


Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 13:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.