Yeni güncelleme ile hızlı Firefox ile tanışın

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mozilla Firefox 54 güncellemesi ile yeni özelliklere kavuştu. Yeni sürümde tarayıcı daha hızlı hareket etmekte. Güncelleme geçen ay tüm dünya genelinde yayınlandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uzun yıllardır çok kullanılan bir tarayıcı olan Mozilla Firefox artık daha hızlı. Mozilla’ya gelen yeni güncellemelerle, tarayıcı önceki sürünlerine göre hızlandı. Bu güncellemeyle birlikte Mozilla, bellek kullanımını azaltıyor.

Mozilla geçtiğimiz günlerde aldığı yeni güncelleme ile gündeme geldi. Mozilla, Firefox 54 güncellemesi ile artık daha hızlı. Eski güncellemelerine göre hızlanan Firefox’ ta yapılan bir sürü deneyden başarıyla geçti. 20 sekme aynı anda açılarak yapılan deneyde Mozilla, Safari ve Chrome’a göre daha hızlı olduğu ortaya çıktı. Bu durum Firefox kullanıcılarının gözünün gülmesini sağladı fakat şöyle bir durumda var; Mozilla işlemlerini sekmeler üzerinden gerçekleştiren bir tarayıcı. Yani bir sekmedeki linke tıklandığında linki yeni sekmede açıyor.

Molzilla’ da neler değişmedi?

Yeni güncelleme ile hızlı Firefox ile tanışın

Mozilla sekme hızında rakiplerini geride bıraksa da birçok konuda hala rakiplerinin gerisinde seyrediyor. Güncellemeyle sekme hızları artsa da bu Mozilla gibi işlerini sekme üzerinde ilerleten bir tarayıcı için zaten gerekli bir durumdu. Fakat genel anlamda tarama hızına, bilgi ulaşma süresinde hala geriden gelmekte. Chrome ve Safari tarayıcıları tarama işleminde belirgin bir farkla Mozilla’dan daha hızlı işlem yapmaktadır. Bu nedenle bu güncellemenin yetersiz olduğu düşünülmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mozilla’dan beklenen gelişmeler biraz daha gecikeceğe benzemekte. Fakat siz derseniz ki ben işlemlerini yeni sekmede yapmak istiyorum, bu daha düzenli oluyor, o zaman sizin için Mozilla Firefox’un yeni güncellemesi yeterli olacaktır.

Yeni sürümü hem cep telefonu hem Windows bilgisayar için resmi sitesinden indirip güncelleyebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 16:43

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.