Android Q güncellemesi bazı teknik özellikleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android Q güncellemesi ile birlikte gelecek bazı teknik özellikler şimdiden kısmen paylaşıldı. Yavaş yavaş netleşmeye başlayan yeni Android sürümü yerine başka yazılım gelebilir mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonların altyapısı, genel olarak dünyada daha yüksek bir oranla kullanılmaktadır. Bundan dolayı da gelişen teknolojik süreçlerin hemen ardından geliştirici firmaları, gereken güncellemeleri kullanıcılarına sunmaktadır. Çıkan dedikodulara ve beklentilere göre ise Android altyapısı yakın zamanda Q güncellemesi ile de piyasada adından çok daha fazla söz ettirmek istiyor. Paylaşılan bazı ekran görüntüleri de, bu özellikler hakkında ufak çaplı da olsa bazı bilgiler veriyor. Ekran görüntülerinde ortaya çıkan ve genelde beklenen en büyük özellik ise Google tarafından oluşturulacak Karanlık Mod özelliğidir.

Android sistemlere gelecek Karanlık Mod özelliği

Gelen ekran görüntülerine bakılacak olursa, Google tarafından oluşturulan karanlık mod özelliğinde birçok farklı detay da göz önüne çıkıyor. Bunun yanında karanlık mod manuel olarak da açılabilecek bir yapıya sahip olacaktır. Aynı zamanda kullanıcılar tarafından günün belirli saatleri ayarlanarak da, otomatik olarak karanlık mod seçiminde başarılı sonuçlar alınabilir.

Android Q güncellemesi bazı teknik özellikleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android Q güncellemesi diğer detayları

Android Q güncellemesi ile birlikte uygulama izinleri de artık kullanımdayken izin verilebilecek bir tekniğe sahip olacaktır. Böylece artık herhangi bir şekilde başta verilen izinlerin iptali için programların ve uygulamaların silinmesine gerek kalmayacaktır. Android Q güncellemesinde aynı zamanda masaüstü seçenekleri de daha modern tekniklerle güncellenmiş gibi gözükmektedir. WİFİ açıldığı zaman da, cihaz harici ekranların da kullanımı sona erecektir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.