Tüm Resmi İşlemleri “e-Devlet Kapısı” Uygulaması ile

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Andronova.net olarak uygulama incelemelerinize devam ediyoruz. Bu yazımızda T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan “e-Devlet Kapısı” uygulamasını ele alacağız. Android cihazınızla Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi web sitesi olan www.turkiye.gov.tr’deki pek çok hizmetten “e-Devlet Kapısı” uygulaması sayesinde faydalanabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Play’den ücretsiz olarak indireceğiniz “e-Devlet Kapısı” uygulamasına “e-Devlet Şifresi ve Mobil İmza” olmak üzere iki farklı şekilde giriş yapılabiliyor. e-Devlet şifresi girişini seçtiğinizde T.C. kimlik numarası ve şifre bilgilerinizi girmeniz gerekecek. Eğer Avea ya da Turkcell abonesiyseniz Mobil İmza alanını seçerek de uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

Not: Eğer e-Devlet şifreniz bulunmuyorsa PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek şifrenizi temin edebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı

1

Biz uygulamaya T.C. kimlik numarası ve şifre kullanarak “e-Devlet Şifresi” alanından giriş yaptık. Galaxy S5’in Ayarlar menüsünde olduğu gibi aşağı doğru aktıkça akan uzun bir liste karşımıza çıktı. Uygulama sayesinde yapabileceğimiz işlemlerin sayısı bir hayli fazla. Liste o kadar kabarık ki sanırım hizmetlerin tümünden ziyade önemli olanları sıralamak daha doğru olacaktır. Listenin tamamına buradan erişebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde “Adli Sicil Kaydı Sorgulama, IMEI ve Mobil Hat sorgulama, Vergi Borcu Sorgulama, Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama, Araç Sorgulama, Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti, Askerlik Durum Belgesi Sorgulama, PTT Kayıtlı Gönderi Takibi, Aile Hekim Bilgisi Sorgulama, Trafik Poliçe Sorgulama, Emekli Aylık Bilgisi, Hizmet Dökümü, Bireysel Emeklilik İşlemleri, Tapu Bilgileri Sorgulama, Araç Yetki Belgesi Sorgulama, KYK Katkı ve Öğrenim Kredisi Sorgulama” işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

2

Uygulama giriş ekranında alt kısımda üç başlık görüyoruz. Bunlar; e-hizmetler, Bana Özel ve Çıkış. Giriş ekranda zaten “e-hizmetler bölümü ve alt başlıkları karşımıza çıkmıştı. “Bana Özel”  bölümde “Favoriler, Profilim ve Bize Ulaşın” başlıklarını görüyoruz. Favoriler seçeneğine sık kullandığınız hizmetlere daha hızlı erişebilirsiniz. Listenizi oluşturmak için “e-Hizmetler” bölümündeki yıldız simgesini kullanabilirsiniz. Favoriler bölümüne en fazla 25 hizmet eklenebildiğini hatırlatalım.

Profilim başlığında ise size ait Kimlik Bilgileri bulabilir, e-Devlet şifrenizi değiştirebilirsiniz. Profilim kısmında ayrıca güvenlik için şifrenizi en son değiştirdiğiniz tarihi de görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1

Netice olarak e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde resmi makamlarda size ait içeriklere kolay şekilde erişebilirsiniz. Uygulamayı doğrudan indirmek için Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir