OnePlus’ın Yeni Android 5.0 Lollipop ROM’u OxygenOS Duyuruldu!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Ve yine Cyanogen ile bağlantılı bir haber! Cyanogen ile aralarında geçen husumetten sonra kendi işletim sistemini çıkaracağını duyuran OnePlus, Android 5.0 Lollipop tabanlı yeni işletim sistemi OxygenOS‘u duyurarak, ileriye yönelik Cyanogen’siz planını açığa çıkardı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cyanogen, Hindistan’da Micromax ile anlaşarak OnePlus One’ın ülkede satış yasağı konmasına sebep olmuş ve OnePlus davayı kazanarak satışına devam etmişti. Ancak Cyanogen’in yeni versiyonlarını almayacak ve Cyanogen destek vermeyecekti. Bunun üzerine OnePlus kendi işletim sisteminin çok yakında çıkacağını söylemişti.

Gayet başarılı bir ilerleyiş sergileyen OnePlus, nihayet Android 5.0 Lollipop tabanlı yeni işletim sistemi OxygenOS’un Şubat ayının 12’sinde hazır olacağını duyurdu.

OnePlus’ın söylediğine göre, firmware açık kaynaklı, kişiselleştirilebilir ve gerekli görülmeyen özellikler devre dışı bırakılabilir olacak. CyanogenMod’a benzeyen bu özellikler, OxygenOS’un CyanogenMod’a bakılarak resmedildiği imajı verse de, OnePlus kendi ROM’larının çok daha güçlü olduğunu iddia ediyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak