Google Play Store’da Artık Para Veren Düdüğü Çalacak!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google’ın Android işletim sisteminin en önemli parçası olan Google Play Store, hızla büyümeye devam ederek 1 milyon uygulamayı çoktan geçti bile. Geliştiricilerin %70’ine yakını uygulama geliştirmek için Android’i seçiyor ve bu da  Play Store’un daha da zorlu bir hal almasına sebep oluyor. Her geliştirici uygulamalarının listelerde ilk sıralarda yer almasını isterken, bunu başaranlar sadece parası olanlar yada gerçekten kaliteli uygulama veya oyun yapanlar oluyor ve aslında bunun için de para gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Durum öyle bir hal almışken Google, geliştiricilere bir hizmet daha sunma kararı aldı. Artık arama sonuçlarında sponsor uygulama ve oyunlara yer verilecek ve bundan böyle, ne kadar çok reklam verirseniz, o kadar çok listelerde yer alacaksınız. Yani kısacası parayı veren düdüğü çalacak.

google-play-ads

Ancak bu durum beraberinde bazı zorluklar da getirecek. Görünüşe göre artık arama sonuçlarında sadece zengin firma ve geliştiricilerin uygulamalarını göreceğiz ve bu durum, aylarca emek vererek uygulama yada oyununu hazırlayan bir geliştiricinin parası olmaması durumunda, önemsizce kenara atılmasından farklı değil.

Google’ın bu hizmetiyle, Play Store çok daha zengin mekanı olmaya başlayacak. Umarız bu konuda herkesin yararlanabileceği bir sistem düşünülür.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.