Cyanogen’in CEO’su Samsung’a Beş Yıl Ömür Biçti!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma
HTC Desire ve HTC Legend'e Root erişimi

Son zamanların en ilginç açıklamalara sahip şirketi olan Cyanogen, daha önce “Google’sız Android” istediğini etrafta seslendirerek şaşkınlık yaşatmıştı. Cyanogen’in CEO’su Kirk McMaster şimdi de, Samsung’un 5 yıl içerisinde biteceğini ve artık eskisi gibi olmayacağını söyleyerek, kehanette bulundu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Andorid için özel ROM’lar geliştirerek hayatına başlayan ve şimdilerde yüzlerce milyon dolarlık değere ulaşan Cyanogen, tabiri caizse, yediği tabakla uğraşır oldu. Milyar’dan daha fazla Android kullanıcısının, severek kullandığı ve çoğunluğun rahatsız olmadığı Google’ın servislerinden rahatsız olan üreticiler ve bunu görüp, kendi yazılımını kullandırarak kendine pay çıkarmak isteyen Cyanogen, ilginç açıklamalarına devam ediyor.

Cyanogen’in CEO’su Kirk McMaster, 1938 yılında kurulan Samsung’un 5 yıllık ömrünün kaldığını iddia ediyor. İddiasının temeli de, BlackBerry’nin ve Nokia’nın da bunu yaşamış olmasına dayandırıyor. Peki örnek verdiği firmaların her ikisinin de Android sebebiyle, daha doğrusu, Andorid’i seçmemeleri sebebiyle bu hale geldiğini ve Samsung’un ise en büyük Andorid üreticisi olduğunu göremiyor mu?

Yoksa Cyanogen, Samsung’a kendi ROM’larını kullanmasını teklif etti ve Samsung’ta bunu kabul etmediği için mi, Güney Koreli teknoloji devine 5 yıl ömür biçti? Cyanogen kafayı yemiş olabilir mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.