Avea Arabam Uygulamasıyla Arabanızı Kaybetmeyeceksiniz [İnceleme]

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Arabanızı park ettikten sonra bulma konusunda sorunlar yaşıyorsanız kendi sınıfında operatör bazlı ilk uygulama olma özelliğini gösteren “Avea Arabam” uygulaması tam size göre.Uygulama detaylarına geçmeden önce Android cihazınıza yükleyeceğiniz Avea Arabam uygulamasının yapabildiklerine bir göz atalım. Avea Arabam uygulamasıyla;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

• Aracınızın park yerini kaydedebilirsiniz.
• Park ettiğiniz nokta ile ilgili detayları not olarak ekleyebilirsiniz.
• Bulunduğunuz yerden park yerinize rota çizebilirsiniz.
• Rota çizginizi ve pusulanın komutlarını kullanarak aracınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
• Uygulama içinden aracınızın konumunu takip etmenizi sağlayan Beacon tabanlı Aracımı Bul Kiti sipariş edebilirsiniz.
• Aracımı Bul Kiti ile aracınıza ne kadar yaklaştığınızı radar ekranından kontrol edebilirsiniz.
• Aracımı Bul Kiti bulunan aracınızı eğer park etmeyi unutursanız Avea Arabam sizin yerinize bulunduğunuz konuma otomatik olarak park edip size sesli olarak bildirim gönderebilir.
• Aracımı Bul Kiti sayesinde aracınızı ararken yaklaştığınızda ya da uzaklaştığınızda bildirimler alabilirsiniz.

Şimdi Avea Arabam uygulamasını çalıştırıyoruz ve uygulamanın detaylarına göz atıyoruz. GSM, iBeacon ve GPS özelliklerini bir araya getiren uygulama kullanıcının  park yerini kolayca bulmasını sağlıyor.

1Kullanımı basit bir arayüze sahip olan Avea Arabam uygulamasında üç temel başlık yer alıyor. Bunlar; “Aracımı Bul, Ayarlar ve Daha fazlası şeklinde sıralanıyor. Üç başlığın hemen altında daha belirgin görünen “PARK ET” başlığını görüyoruz ki bu bölümü seçerek araba park etme işlemini başlatıyoruz.

Arabayı park etmek için doldurmamız “Not, Kat ve Konum” şeklinde 3 alan yer alıyor. Bu bölümleri doldurduktan sonra ekranda arabamızı park ettiğimiz konumu görebiliyoruz. Park işlemi sonrası mobil cihazımızla aracın eşleştirilmesi gerekiyor ki bunu iki şekilde yapabiliriz. Öncelikle mobil cihazınızda eşleştirilmiş bir araç kiti bulunmalıdır. Cihazınızda Aracımı Bul kiti bulunuyorsa direkt eşleştirmeye geçebilirsiniz. Yok ise ise Sipariş et butonunu tıklayarak KDV dahil 34.90 liralık Aracımı Bul Kiti satın alabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2

Eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra şimdi rahatlıkla aracınızdan uzaklaşabilirsiniz, zira Avea Arabam uygulamasıyla aracınızı park ettiğiniz yeri rahatlıkla bulabilirsiniz. Aracımı Bul Kiti bulunan aracınızı eğer park etmeyi unutursanız Avea Arabam sizin yerinize bulunduğunuz konuma otomatik olarak park edip size sesli olarak bildirim gönderecektir. Uzaklaştığınız aracınızı, Rota çizgisini ya da pusulanın komutlarını kullanarak kolaylıkla bulabilirsiniz.

1

Avea Arabam oldukça yararlı bir uygulama. Ancak yine de geliştirilmesi gerekiyor.  Bulunduğu kategori itibariyle en yakın otopark ya da  benzin istasyonunu tespit etme, aracın yakıt takibi, takibi, kasko, poliçe takibi ve motorlu taşıtlar vergisini hatırlatma gibi özelliklerin eklenmesiyle Avea Arabam uygulaması çok daha işlevsel bir yapıya bürünecektir. Gelen ilk bilgiler Avea’nın saydığımız söz konusu özellikleri süreç içerisinde uygulamaya dahil edeceği yönünde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.