CyanogenMod 12.1 Nightly Sürümü Bir Çok Model İçin Yayınlandı!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google’ın geliştirerek herkes için açık kaynaklı olarak sunduğu Android işletim sistemiyle kendi özel ROM (custom ROM)’unu geliştiren Cyanogen ekibi, para kazanmak uğruna üreticiler için Cyanogen OS‘lu cihazlar çıkararak, bu cihazlarda Google‘ın uygulamaları yerine, Microsoft’un uygulamalarını ön yüklü olarak sunmaya karar almıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cyanogen OS’tan farklı olarak, tüm herkese açık olarak, bir çok cihaz için geliştirilen CyanogenMOD ROM’ları ise halen “isteğe bağlı olarak” Google uygulamaları (Gapps) ile dağıtılmaya devam ediliyor.

Cyanogen, şimdi bir çok akıllı telefon modeli için Android 5.1 Lollipop tabanlı CyanogenMOD 12.1 Nightly sürümünü yayınladı.

cyanogen-12-1-nightly

CyanogenMOD 12.1’i destekleyen cihaz modelleri arasında; HTC One Max, Nexus 7, Nexus 10, HTC One, Samsung Galaxy S4, Nexus 5, Nexus 4, gibi modeller yer alıyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.