Qualcomm, Snapdragon 820’yi Rakibi Samsung’la Üretecek!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Bu yıl akıllı telefonlar kadar, onların güçlerini aldığı işlemciler de bir hayli konuşuldu. 2015’in neredeyse bütün amiral gemilerinin kullandığı Qualcomm‘un Snapdragon 810 işlemcisi ise daha çok skandallarla gündeme geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

HTC, LG, Sony ve daha bir çok markanın amiral gemilerinde kullandığı Snapdragon 810‘u, Samsung aşırı ısınma problemi olması sebebiyle kullanmaktan vazgeçti ve onun yerine kendi işlemcisi Exynos 7420‘yi tercih etti.

İlk başta Samsung‘un rakipleri hayır ısınma problemi yok deseler de, sonradan hepsi birer birer bunu kabul etti ve hatta Qualcomm dahi bunu doğrular yönde açıklamalarda bulundu.

Şimdi Qualcomm, hatasını anlamış olacak ki, adeta özür dilercesine yeni işlemcisi Snapdragon 820‘yi Samsung’un fabrikası TSMC‘de üreteceğini duyurdu.

Bu gelişmenin ardından 14 nanometre teknolojisiyle üretilecek yeni Snapdragon 820‘leri büyük ihtimalle Note 5‘te göreceğiz. Bazen bükemediğin elin teknolojisini kullanmak daha akıllıcadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.