5G Nedir? 5G İnternet Bize Lazım Mı? 5G Teknolojisi Hakkında Her Şey Bu Yazıda!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Son günlerin en çok konuşulan konularından 5G teknolojisi hakkında son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “4G yerine 5G‘ye geçelim” sözü sonrasında ortalık iyice karıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Malum, operatörler henüz 4G‘ye geçmemişken ve bu konuda tüm kanallarda artık “4G’ye geçiyoruz” nidalarıyla kutlama yaparken, 5G internet için yine beklemek gerekecek. Peki bu kadar polemiği yapılan 4G ve 5G teknolojisinin arasındaki fark nedir? 5G internet bize gerçekten de lazım mı? Tüm sorularınıza cevap yazımızda.

4G için Ne Gerekli?

Ülkemizde halen kullanımda olan 3G’den sonra, yeni gelmesi planlanan 4G için öncelikle 4G destekli bir telefona sahip olunması gerekiyor. Maalesef şuanda sadece yeni akıllı telefon modelleri 4G’yi destekliyorlar.

5G Nedir?

5G, kelime anlamı olarak 5. nesil kablosuz iletişim teknolojisi olarak açıklanmaktadır. 5G teknolojisi, doğrudan uydu çıkışına sahip veri transferiyle 4G’ye nazaran çok daha kolay bağlantı imkanı sunmaktadır.

3g-4g-5g

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3G, 4G ve 5G Ne Kadar Hız Sunuyor?

Bu sorunun cevabını en güze yukarıdaki resim ifade ediyor, ancak her üç teknolojinin hızına baktığımızda, 3G ile saniyede 28 megabit, 4G ile 100 megabit hızlarına ulaşılabilinirken, 5G‘nin hızı 1000 megabit üzerine çıkabilmektedir.

5G teknolojisinin bir diğer avantajı ise enerji konusunda sağladığı ciddi tasarruf imkanı olmasıdır.

Netice olarak 4G yerine doğrudan 5G’ye geçilmesi esasen en mantıklı olanıdır, ancak buradaki en önemli hususun, eğer 5G’ye geçersek, 5G destekli telefon talebinin büyük patlama yapacağının unutulmaması gerektiğidir. Sizce 4G bize yeter mi veya 5G’ye mi geçmeliyiz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.