Android telefonda 4.5G şebeke seçimi ve çekim sorunu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android işletim sistemine sahip telefonlarda 4.5G şebeke seçimi nasıl aktif edilir? 4.5G şebeke seçimi resimli anlatım. 3G ve 4.5G açıkken bazı yerlerde telefon çekmiyor çözümü!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemi ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemidir. Etrafımızda gördüğünüz bir çok telefonda bu işletim sistemini görmeniz mümkündür. Alt yapısı google tarafından geliştirilen android yazılımlar firmalar tarafından geliştirilerek kendi modellerine uyarlanmaktadır. Android işletim sistemlerine sahip bir çok marka örnek Samsung, HTC, Sony Xperia ve LG gibi bilinmek markalar bu işletim sistemini kullanmaktadırlar. Bu haberimizde 4.5G şebeke seçiminin nasıl yapılacağını resimli olarak anlatacağız.

Android cep telefonda 3G ve 4.5G / LTE ayarlarını yapmadan önce şunu belirtmekte fayda var; bazı yerlerde cihazın şebeke seçimi 3G veya 4.5G’ de ise şebeke çekim seviyesi düşebiliyor. Şebeke seviyesi 1 veya 2′ ye düştüğü oluyor. Bunun nedeni bulunduğunuz yerdeki baz istasyonunda gerekli Teknoloji ve alt yapı çalışması yapılmadığından. 

Android telefonda 3G ve 4.5G şebeke çekim sorunu

Şebeke yok ya da çekmiyor sorununun çözümü: Yukarıdaki durumla karşılaştığınızda şebeke ayarını 2G / Edge olarak değiştiriniz.

Android işetim sistemine sahip telefon modellerinde 4.5G teknolojisini kullanabilmeniz için telefonunuzun ve hattınızın desteklemesi gerekmektedir. İlk olarak 4G destekli bir telefon alınız. Ardından 4G desteği bulunan bir sim kartı almanız gerekmektedir. Bunları tamamladıktan sonra ana ekranınızda bulunan uygulamalar seçeneğine tıklayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonlarda 4.5G şebeke seçimi 

Android 3G ve 4.5G şebeke çekim sorunu

Bu işlemin ardından telefonunuzda yüklü bulunan bütün uygulamalara ulaşabileceksiniz. Açılan uygulamalar içerisinden telefonunuz içerisindeki yarları yapabileceğiniz. Ayarlar bölümüne giriş yapınız. Ayarlar simgesi çark şeklinde olup aşağıda simgesi gösterilmiştir.

Android telefonda şebeke çekim sorunu

Ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ayarlar içerisinden mobil erişim noktasını seçiniz. Eğer bu seçeneği bulma konusunda sıkıntı yaşarsanız yukarıda yer alan arama bölümüne yazarak aratınız.

Android telefonda şebeke çekmiyor

Mobil ağlar başlığı altında bir çok bağlantı ayarı yer almaktadır. Bu ayarlar içerisinde Şebeke Modu bölümüne giriş yapınız. 

Android telefonda 4.5G ayarları

Açılan şebeke modu bölümünden LTE/3G/2G (otomatik bağlantı) seçeneğini seçiniz. Bu seçeneğin ardından telefonunuzda 4.5G bağlatı türünü android telefonlarda kullanabilirsiniz.

şebeke ayarları


Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 21:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak