Android telefonlarda mobil erişim nasıl kapatılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung Galaxy, Sony Xperia, HTC, LG, Discovery, Zenfone vb… Android telefonlarda mobil veri kapatmazsanız yüksek faturalarla karşılaşabilirsiniz! mobil internet nasıl kapatılır? Haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android dünyada ve ülkemizde çok yoğun olarak kullanılan mobil işletim sistemidir. Aklımıza gelen bütün bilindik markalar bu işletim sistemini kullanmaktadır. Bundan dolayı milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Bu kadar kullanıcısı bulunan bir mobil işletim sisteminde de sorun yaşayan binlerce kullanıcı bulunmaktadır. İşte o sorunlardan bir taneside mobil erişim sorunudur.

Peki telefonunun bir özelliği olan mobil erişim neden sorun olarak görünmektedir. Çünkü android işletim sistemlerinde mobil erişim telefonunuzun üst kısmında bulunan ve başlıca ayarların yer aldığı bölümde bulunmaktadır. Bundan dolayı sizin yalnışlıkla açmanız veya faklı bir kişinin örnek olarak bir çocuğun açması sonucu hemen aktif olmkatadır. Buda sizden habersiz internet kullanımı demektir. Mobil erişimi aştığınızda android telefon interneti GSM operatörünüzün üzerinden kullanacaktır.

Bu sorun sizlere süpriz faturalara sebep olabilir. İhtimalen bu sorundan dolayı çevrenizde  200 – 300 civarı telefon faturası ödeyen android telefon kullanıcıları bulunmaktadır. Peki bu duruma bir çözüm yok mudur? Çözüm önerimizi aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Android Telefonlarda mobil erişim nasıl kapatılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

 Android Telefonlarda mobil erişim nasıl kapatılır

Android cihazlarda mobil erişimi kapatabilmek için bir kaç yöntem bulunmaktadır. Tabi kapatmak derken özelliği devredışı bırakamıyoruz. Sadece kontrolünü sizlerin elinde olacak şekilde yarlama yapabilirsiniz.

  1. İlk olarak işletim sistemi üzerinden yapabileceğiniz işlemleri anlatalım. Yapabileceğimiz işlem ise burada veri kullanımını sınırlamaktır. İnternet kullanımını hattınıza tanımlanan kotaya göre ayarladığınızda verilen kota geldiğinde android işletim sistemine sahip cihaz sizi uyaracaktır. Buda sizlere internet kotasının bittiğini haber verecektir.
  2. İkinci olarak ise telefonunuza kuracağınız applock uygulamaları ile mobil internetinize engel koymaktır. Bu uygulamalar ile mobil, wifi vb bağlantıların hepsine şifre koyabilirsiniz. Bu sayede sizden habersiz telefonunuzda internet kullanımı açılmamış olacaktır. Bu şekilde de internet kullanımınızı denetim altına almış olacaksınız.


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 13:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.