Asus Zenfone 4 3G 4.5G internet ayarları

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Asus Zenfone 4 model cep telefonda internet ayarları, 4.5G intenet bağlantı ayarları 3G mobil veri ayarı. Android APN, Proxy, bağlantı noktası, sunucu ve giriş bilgileri ayarı…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Asus markası teknoloji alanında en çokduyulan markalardan biridir. Asus en çok piyasya sürmüş olduğu notebook ve bilgisayar donanım malzemeleri ile bilinmektedir. Asus anakartları veya ekran kartlarını bilgisayarlarında kullanmayan kimse neredeyse yok gibidir. Asus daha önce taşınabilir cihazlar üretmişti. Bunların en önemlisi dizüstü bilgisayarlardır. Asus notebookların yanısıra PDA modelleride piyasaya çıkarmıştı. Firma mobil sektörünüm gelişmesi ve ortaya çıkan pastanın büyümesi ile bu pastadan pay alabilmek için taşınabilir cihazlarda olan tecrübesi ile akıllı telefonlar üretmeye başladı.

Asus firmasının üretmiş olduğu Zenfone 4 modelinde internet bağlantı ayarlarının nasıl yapılacağını bu haberimizde yayınlayacağız. Asus Zenfone 4 modelinde internet bağlantı ayarlarını resimli olarak anlatmaya başlamadan önce bu telefona ait ana ekran görüntüsünü paylaşalım. Asus Zenfone 4 modelinin ana ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Asus Zenfone 4 internet ayarları

Asus Zenfone 4 3G 4.5G internet ayarları

Yukarıda ekran görüntüsü paylaştığımız Asus Zenfone 4 modelinin bu başlığımız altında kullandığınız GSM operatörinin 4.5G 3G internet bağlantılarını nasıl kullanabileceği paylaşmaya başlayalım. İlk önce güzel bir tasarımı olduğunu belirtelim:) Ana ekranda yer alan uygulamaların simgelerinden telefoniçerisinde yer alan bütün uygulamalara ulaşabileceğiniz noktaalr grubu şeklinde bulunan ve mavi kutucuk içerisine aldığımız simgeye tıklayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Asus Zenfone 4 nternet ayarları

Bu şekilde telefonunuzun içerisnde var olan bütün uygulamaların simgelerine ulaşmış olacaksınız. Burada yapmanız gereken telefon içerisinde ayar değişikliği yapabileceğiniz mobil veri ayarlarınızı gireceğiniz ayarlar simgesine tıklamanızdır. Çark şeklinde olan bu simgeyi aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Asus Zenfone 4 4.5G internet ayarları

Ayarlar bölümüne girdiğinizde ise bir çok ayar karşınıza çıkacaktır. Yapmanız gereken bu ayarlar içerisinden Kablosuz ve ağlar başlığı altında yer alan telefonunuzun bağlantı ayarlarını yapabileceğiniz ekranın altında bulunan ve mavi kutucuk içerisine aldığımız Diğer yazısına tıklayınız. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Asus Zenfone 4 3G internet ayarları

Yukarıdaki işlemin ardından kablosuz özelliği ve ağlar başlığının altında bulunan uçak modu VPN ve mobil ağlar seçeneklerinden mobil ağlara tıklayınız.

Asus internet ayarları

Mobil ağ ayarlarında da yine bir çok seçenek karşınıza çıkacaktır bu ekranda ise 4.5G ayarlarını yapacağınzı Erişim noktası adları yazısına tıklayınız.

Asus Zenfone 4.5G internet ayarları

Bu seçeneğe tıkladığınızda ise telefonunuzda yer alan APN’ler karşınıza çıkacaktır. Buradan yeni APN eklemek için sağ üst köşede yer alan artı işaretine tıklayınız.

Asus Zenfone 4 3G internet ayarları

Bu şekilde erişim noktası düzenle ekranına ulaşmış olacaksınız. Bu ekranda kullandığınız cep telefonu hattına göre ayarları giriniz. Örnek olarak turkcell firmasına ait ayarları paylaşalım. Bu ayarları aşaığdaki resimde olduğu gibi yapınız ayrıca yapılmayan yerleride boş bırakınız. bu işlemlerin ardından yaptığınız APN ayarlarının telefonunuzda aktif olabilmesi için kaydetmeniz gerekmektedir. Bunun için sağ üst köşede yer alan üst üste bulunan noktalar tıklayınız. Ardından karşınıza APN’yi sil, kaydet ve sil seçeneklei çıkacaktır. Buradan ortada bulunan kaydet seçeneğini seçiniz.

4.5G internet ayarları

Android Turkcell Vodafone Türk Telekom / Avea internet ayarları


Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 08:48

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.