Efsane geri döndükten sonra Çin' de Nokia 6 birkaç dakikada tükendi!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Efsane cep telefonu üreticisi, uzun bir aradan sonra Nokia 6 modeliyle tekrar kullanıcılarla buluştu ve sadece 1 dakikada stoklar tükendi ve tam 1 milyon 400 bin ön sipariş daha aldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir dönemin “Connecting People” Türkçesi “İnsanları Bağlar” olan popüler sloganıyla gönülleri fetheden efsane cep telefonu üreticisi Nokia, iflas bayrağından sonra Microsoft tarafından satın alınmış ve 2016 yılına kadar kendi adıyla cep telefonu üretilmesi engellenmişti.

Uzun bir aradan sonra şimdilik sadece Çin’de satışını yaptığı bir orta segmen akıllı telefon olan Nokia 6 modeliyle tekrar kullanıcıların karşısına çıkan Fillandiyalı teknoloji devi, stokları sadece bir dakikada tüketti ve üstüne üstelik bir sonraki parti üretim için de tam 1.4 milyon adet ön sipariş alarak, adeta “ben geliyorum Dünya bekle beni” diye bağırdı. Öyle ki, başarılı başlangıcın ardından sonra Nokia, şimdi Nokia 6 modelini tüm Dünya genelinde satışa çıkarmak için hazırlıklara başladı bile.

nokia 6

Nokia 6 Türkiye Fiyatı

Çinde sadece 250$’tan satılan Nokia 6 modeli, Filipinlerde 370$‘dan satışa sunulacağı bilgisi sızdırıldı. Bu da demek oluyor ki, Nokia’nın Türkiye satış fiyatı gümrük masrafları ve tüm vergiler dahil ortalama 2000TL‘lerde olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nokia 6 Özellikleri

İşlemci: Snapdragon 430
Bellek: 4GB RAM
Hafıza: 64GB ve microSD kart desteği
Kamera: 16 MP, f/2.0, çift tonlu LED flaş
Ön kamera: 8 MP, f/2.0, 1080p
Ekran: 5.5 inç IPS LCD 1080×1920 403ppi Gorilla Glass 3 korumalı
Boyutlar: 154 x 75.8 x 8.4 mm, 169 gram
Diğer: Parmak izi okuyucu, hızlı şarj
Batarya: 3000mAh Li-Ion
OS: Android 7.0 Nougat

Nokia 6 Satış Tarihi

19 Ocak’ta Çinde satışa açılan Nokia 6 modelinin Filipinler için belirlenen satış tarihi ise 26 Şubat ve bu ve bundan kısa bir süre içerisinde de diğer ülkelerde satışa sunulacak.


Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2017, 15:05

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir