Yeni Android One General Mobile GM6 resmi olarak duyuruldu!

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Türkiye'nin milli markası General Mobile, yine Google'ın Android One platformunda yer alan ve parmak izi okuyucusu da bulunan yeni akıllı telefonu General Mobile GM6 modelini duyurdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir çok kişinin severek kullandığı, ancak çoğunun da bir Türk markası olduğunu dahi bilmediği General Mobile, ilk olarak 4G isimli modeli ve son olarak ta geçtiğimiz yıl çıkardığı GM5 ve GM5 Plus isimli Android One modeliyle tüm Dünya’da dikkatleri üzerine çekmiş ve bir yerli marka olarak Türkiye’nin adını tüm Dünya’ya duyurmuştu. Şimdi de halen devam eden MWC 2017 fuarında yeni modelini duyuran milli gururumuz, parmak izi okuyucusu da bulunan ilk Android One telefonu General Mobile GM6 modelini resmi olarak duyurdu.

Oldukça uygun fiyatları ve sunduğu donanımsal performansının yanında, orta seviye kullanıcılara hitap eden Android One projesine dahil olması sebebiyle Google’dan aldığı güncelleme önceliğiyle bir çok kişinin gönlünü kazanan General Mobile, yeni modeli GM6 ile farklı özellikler eklemenin yanı sıra, bazı donanımsal özelliklerinde de kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmışgibi gözükse de, aslında GM6 modeli baz model olduğundan, daha iyi olan General Mobile GM6 Plus modeliyle asıl amiral gemisini sunması bekleniyor.

general mobile gm6

General Mobile GM6 özellikleri

Ekran: 5 inç 720p IPS tabanlı 2.5D Gorilla Glass korumalı
Boyutlar: 144×71.3×8.6mm, 150 gram
İşlemci: 1.5GHz hızında ve dört çekirdekli MediaTek MT6737T
RAM: 3GB
Hafıza: 32GB ve MicroSD kart desteği
Kamera: 13MP çift flaşlı arka ve 8MP tek flaşlı ön
Batarya: 3000 mAh
Parmak izi okuyucusu
Bağlantı: Bluetooth 4.1, 4.5G desteği

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

General Mobile GM6 özellikleri

Space Gray, Gold ve Rose Gold olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile gelen General Mobile GM6 modelinde en dikkat çeken özellik kullandığı düşük ölçekli işlemcisi. Bir çok kullanıcı bu konuda GM5 Plus modelinden dahi daha düşük olmasından şikayet ederken, aslında General Mobile’ın asıl amiral gemisini GM6 Plus modeliyle sunacağı tahmin ediliyor.

Android 7.0 Nougat sürümüyle gelen GM6 modeli, Android 8.0 ve Android 9.0‘ı ilk alacak cihazlardan olacak. Henüz fiyat bilgisi bulunmasa da GM6’nın orta seviye bir cihaz olması ve GM’nin fiyat politikasında kullanıcı dostu olması sebebiyle yine uygun bir fiyatlar sunulacağı tahmin ediliyor.


Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 23:29

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.