SuperSu uygulaması nedir nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

SuperSu nedir? SuperSu uygulamasının nasıl kurulacağı ve kaldırılacağı ayrıca SuperSu uygulamasının android telefonlarda ne işe yaradığını bu haberimizde!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

SuperSu uygulaması eğer telefonunuza farklı işletim sistemleri yüklemedi iseniz bu uygulamanın ne işe yaradığını bilemeyebilirsiniz. Android telefonlarda bazen açık kaynak kodlar üzerinden farklı çalışma grupları tarafından yazılımlar geliştirilmektedir. Bu geliştirilen yazılımları telefomnunuza yüklerken birazdan anlatacağımız supersu uygulamasıda etkili olmaktadır. Ayrıca eğer telefonunuz artık güncelleme almıyorsa örnek olarak Galaxy S4 model telefon kullanıcı olarak telefonunuz android 5.0 lollipop sürümünde kaldı ise artık samsung firması bu model için sonradan gelen android sürümlerinin güncellemesini yayınlamıyorsa yazılım geliştiricileri tarafından piyasaya sürülen ROM dosyalarını yükleyebilirsiniz. Ayrıca şunuda belirtelim android telefonlarınızı rootladığınızda supersu uygulaması kendiliğinden telefonunuza yüklenecektir.

SuperSu uygulaması nedir nasıl kullanılır

SuperSu uygulaması telefonunuzda yer aldığında rootlu olan android cihazınızda bulunan uygulamaların bütün özelliklerine erişim yapabileceğiniz bir yazılımdır. Bu tanımda gördüğünüz gibi root tabiri geçmektedir. İlk defa bu alanda bir şeyler yapan kullanıcılarımız içinde root nedir sorusunun cevabını vermeye çalışalım. Root ingilizce kökenli bir kelimedir. türkçeye çevirdiğimizde ise root tabirini kök olarak çevirebiliriz.

Android dünyasında ise telefonunuzda bulunan yazılımların köklerine ulaşabilmektir. Akıllı telefonunuzda bulunan uygulamaların köklerine indiğinizde kullanmış olduğunuz android telefonunuzu istediğiniz biçimde kullanabilirsiniz.  Peki android şekillendirmesi yaparken hangi işlemleri yapabiliriz? Bu sorunuza şöyle cevap verebiliriz; akıllı telefonda yer alan bütün verilere erişme imkanı, telefonda yer alaln bütün işlemlerin yedekleri ve bizce en önemlisi android telefonun temel yazılımının köklerine ulaşarak cihazınızda yer alan işletim sistemi sürümünü değiştirebilirsiniz. Bu android arayüzü değiştirmesini ROM dediğimiz dosyalar aracılığı ile yapabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

SuperSu uygulaması başta belirttiğimiz gibi kullanabilmeniz için telefonunuzun rootlu olması gerekmektedir. Bundan dolayı telefonunuzu rootladığınızda bu uygulamada artık cihazınızda yer alacaktır. SuperSu uygulamasının temel görevleri; 

  • Android telefonlarda log kaydı tutmak bu aşamada işlem yaptığınız uygulamanın geçmişine ulaşarak hangi işlemlere tabi tutulduğunu görebilirsiniz.
  • Android işletim sistemizde bulunan uygulamalara ulaşımda tam yetki verilmesi, bu işlemde ise rootsuz telefonda yapamadığınız işlemleri telefonunuz rootlandıktan sonra bu yapamadığınız işlemleri uygulayabilmektir.
  • SuperSu uygulaması üç sekmeden oluşur; Uygulamalar, kayıtlar ve ayarlar 


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 11:57

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir