Facebook silinen mesajları geri getirme 2022

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Facebook silinen mesajları geri getirme şeklinde yazanlar oluyordur. Esasında bu içeriği 5 yıl önce hazırlamıştık ama güncelliğini yitirmesinden dolayı tekrardan yenisini hazırladık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal uygulamaların bir çoğunda zaman zaman kullanıma yönelik sıkıntılar yaşanır. Normalde yarı yarıya genel uygulamana tarafından kaynaklıdır. Diğer kalan kısımda ise kullanıcı, internet, cihaz ve ülke kaynaklı problemler yaşanır.

Facebook mesajı sildikten sonra geri almak mümkün mü diye cevap arayanlar oluyor. Genelleme yaparsak mümkün değil. Lakin olasılığı çok az olan yöntemlerin bazılarına aşağıda yer verdik. Tabi kesinlik ifadesinden kaçındığımızı da belirtelim.

Facebook silinen mesajlar nasıl geri getirilir

Eskiden çoklu önerilerimiz oluyordu ama şimdilerde pek alternatifler sunamıyoruz. İşe yaramasını ümit ettiğimiz adımları aşağıya ekliyoruz. Denedikten sonra öneme göre yasak yollara bakarsınız.

Silinen Facebook mesajlarını geri almak için şu önerilere bakın:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Ağın kendi özelliğindeki arşiv seçeneğini kullanın. Buradakilerin güncelliği değişkendir ve silinen şeyin içerisinde olmama olasılığı var. Yine de hiç yoktan iyidir.
  • Daha önce almış olduğunuz bir yedek varsa kontrol edin.
  • Paylaşımlarınız silinmişse arşiv dışında başka sosyal platformlarda yer alması mümkün. Bu eskiden daha sıktı ama şimdilerde pek görmüyoruz. Bazı sitelerde sosyal medyadaki paylaşımlar otomatik çekilip yayınlanıyor. Tabi dışa açık olanlar.
  • Karşıya gönderdiğiniz mesaj silinmişse karşı hesapla kontrol edin.
  • Yasal mevzularda mahkeme kararı istenir. Net emin değiliz ama ağlar belli süreliğine verileri saklamakla mükelleftir.
  • https://www.andronova.net/facebook/facebook-musteri-hizmetleri-turkiye-telefon-numarasi-var-mi-h2595.html

Son önerideki konumuz içerisinde kullanılan bağlantılarla ağla iletişime geçilmeye çalışın.

Facebook bilgilerini indirme adresi

Arşivin indirilmesine yönelik web’ de çok sayıda bilgi karşınıza çıkacak. Bir çoğunun adım adım yazarken baya uzattığını göreceksiniz. Bizse siz direk bağlantıyı vererek işlem yapmanızı kolaylaştırdık.

  • www.facebook.com/settings?tab=your_facebook_information

İlgili bağlantıya girdiğinizde bilgilerin kopyasını aktarma, bilgilerin indirilmesi, hareket dökümleri ve bilgilerin yönetmesine yönelik seçeneklerle karşılaşacaksınız. Burada ikinci ve üçüncü olanı kullanın.

Bir kopyasının indirilmesi farklı bir özelliktir. Google fotoğraflar, Docs, Koofr ve Dropbox gibi aktarım yapılacak aracı hedeflenen yerler vardır. Buralarda verilerin yedeği saklanır. Diğer seçenekse bilgisayarınızı verilerin indirilmesidir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook kullanıcı bilgilerinin indirilmesi

Facebook kullanıcı bilgilerini indirmede resimli anlatıma bakarak adımları çok kolay uygulayacaksınız. İşlemler sırasında veriler inmiyor veya sonlandırılıyorsa bunun içinde yazı devamında önerimiz olacak.

  • Yukarıya eklediğimiz URL bağlantısını bilgisayarınıza yapıştırın,
  • Açılan sayfadan üçüncü olan seçenekteki “Gör” yazısına dokunun,
  • indirmek için dosyanın formatını belirleyin. (JSON veya HTML),
  • Medya için kalite seçeneğini kullanın (Görsellerdeki görüntü kalitesini belirler),
  • Tarih aralığının kullanımı içinde aklınızda bir tarih aralığı varsa belirleyerek işlem yapın,
  • Sıra indireceğiniz bilgilerin seçimine geldi. Mesajlar ve gönderiler gibi çok sayıda veri kategorisine buradan ulaşacaksınız. Sizin için önem arz edenlerin kutucuklarını işaretleyin,
  • İndirme işleminin başlatılması için en alta gelin ve “İndirme talep et” butonunu kullanın.
Facebook mesajlari nasil geri getirilir 1
Facebook silinen mesajları geri getirme

Yukarıda yer alanlar bazen karıştırılıyor. Yanındaki açıklama ve gör ile gerekli bilgilerin anlaşılması daha kolay oluyor. Bunlara dikkat etmeniz yeterlidir.

Facebook mesajlari nasil geri getirilir 2
Facebook mesajların yedeklenmesi

İkinci görselde bulunanlar yedeğin tekrar yedeklenmesini gösteren alandır. Yani Facebook’tan alıp ilgili hizmetlere yedeklemeniz sağlanır.

Facebook mesajlari nasil geri getirilir 3
Facebook silinen mesajları geri alma

Üsteki görsele baktığınızda üç seçeneğinde önemli olduğunu anlayacaksınız.

Facebook mesajlari nasil geri getirilir 4
Geri alacağımız şeylerin listesi

Sosyal web platformlarında araştırma

Şu an pek çeşitli sitelerle karşılaşmıyoruz lakin eskiden elle tutulur bazı web sitelerinde popüler sosyal medyada yapılan paylaşımlar otomatik çekilirdi. Lakin burası sadece paylaşılan fotoğraf, video ve sanırız dışa açık yorumlardı.

Görsel paylaşımlarınıza ulaşamadığınızda bu platformlardan aranarak ulaşma olasılığı var.

Birde yardımcı bir sohbet aracı kullanıyorsanız onunda kontrol edilmesi gerekiyor.

Veriler için yasal mevzular hakkında bilgilendirme

Eskiden beri karşılaştığımız bazı yorumlardaki yazılanlar bizi çok güldürürdü. Yaptığım paylaşımlar Facebook tarafından silinmiştir, yorum yapmama izin verilmiyor, sen kim oluyorsun ey Facebook hesabımı kapatıyorsun şeklinde şikayetler olurdu. Şimdilerde yasal hakkımı arayacağımdan emin olun şeklinde oluyor.

Sosyal uygulamaların verdiği hizmet zorunlu olmadığından bir çok konu için bağlayıcı herhangi bir durum söz konusu değildir. Kişisel hakların ihlaline göz yummak, haksız rekabete ortam hazırlamak, tehdit veya özel hayatın izinsiz paylaşılmasına göz yummak gibi durumlarda yasak başvuruların olumlu dönüşleri olur. Zaten ağın Türkiye’ de bu alan için temsil yetkisi olan bir ofis yer almakta.

Facebook silinen mesajları geri getirme içeriğimiz tamamen bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir