Facebook Messenger okundu bilgisini kapatma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook Messenger uygulamasında bulunan okundu bilgisinin karşı tarafa gönderilmesi nasıl engellenir ? Okundu bilgisi kapatma nasıl yapılır? Okundu bilgisini gizleme.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biridir. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan facebook içeriği gereği bir çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Özellikle kullanıcıların sevinçli veya hüzünlü anlarını facebookta yayınlayarak takpçileri olan arkadaşları ile paylaşmaktadırlar. Facebook ayrıca bu sisteminin yanında arkadaşlarınızla sohbet etme imkanınıda sizlere vermektedir. Bu facebook sayfanıza girerek yaptığınız gibi mobil telefonunuza kuracağınız facebook messenger ile de yapabilirsiniz. Facebook messengerde bu haberimizde okundu bilgisini engelleme işlemlerini yayınlayacağız.

Peki okundu bilgisi nedir? Facebook messengeri kullanırken karşı tarafın size gönderdiği mesajlarının sizin tarafınızdan okunması durumunda okundu bilgisinin mesajı gönderen tarafından bilinmesidir.

Messenger uygulamasında okundu bilgisini kapatma

Messenger okundu bilgisini kapatma

Facebook Messenger okundu bilgisini gizleme

Bazen bu mesajların tarafımızca okunduğunun karşı tarafça bilinmesini istemeyebiliriz. Böyle durumlarda okundu bilgisini nasık devredışı bırakaçağız. Facebook messengerde bu özelliği kapatmak için  bir ek yazılım kullanmanız gerekmektedir. Ghost for Chat eklentisi sayesinde messengerde okundu bilgisini kapatabilirsiniz. Çünkü facebbok messenger anlık mesajlama esnasında karşı tarafa gönderilen okundu bilgisini kendi uygulaması içerisinden kapatabilme özelliği bulunmamaktadır. Sadece çevrimdışı gösterme özelliğini uygulama içerisinden yapabiliryorsunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İşte burada yukarıda bahsettiğimiz Ghost for Chat eklentisi devreye giriyor. Bu eklenti okundu bilgisini engellediği gibi aynı zamanda çevrıldışıda sizi gösterebilmektedir. Chrome tarayıcısına uyumlu olan Ghost for Chat eklentisini kullanmak çok kolaydır. Eklentiyi mağazadan indirerek kurun, kurulumdan sonra ise üyelik işlemlerini seçerek açılan ayarlar bölümünden yapmak istediklerinizi seçiniz. Yalnız Ghost for Chat eklentisi bu hizmetini ücretsiz olarak sunmamaktadır. Eğer devamlı olarak facebook messenger kullanıyorsanız bueklentiye ödeyeceğiniz ücret çok fazla sizlere gelmeyecektir. Firma aylık 1.99 dolar ücret talep etmektedir.


Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 09:15

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir