Google Maps tüm hareketlerimizi izliyor! Engelleme yöntemi bu yazıda!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google'ın ünlü harita ve navigasyon uygulaması Google Maps (Google Haritalar), otomatik olarak tüm hareketlerinizi takip ediyor ve tüm kayıtlarınızı görmeniz mümkün. Engelleme!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı cihazlarla birlikte tüm hareketlerimizin kaydedildiği ve tüm bilgilerimizin birileri tarafından alınıp kullanıldığı artık bir sır değil. Durum böyle olunca, teknoloji karşıtı görüşler veya en azından bu veri hırsızlığına yönelik, insanların gizliliğine yönelik sesler de hızla artmaya başlıyor.

Tüm bu kullanıcı gizliliğine bir yenisi daha eklendi ki bu seferki uygulama bir çoğumuzun akıllı telefonundaki vazgeçilmezlerden olan Google Haritalar (Google Maps). Sizin de görebileceğiniz ve öncelikli olarak siz kapatmadığınız müddetçe tüm gittiğiniz yerleri kaydettiği farkedilen Google Haritalar uygulamasında, tüm konum geçmişiniz yer alıyor. 

google haritalar konum geçmişi

Aşağıdaki bağlantıdan, kendi hesabınızla google hesabınıza giriş yaparak tüm konum geçmişinizi görmeniz mümkün:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

https:// maps.google.com/locationhistory/b/0

Gün, ay, yıl olarak oldukça eski tarihlere bakmak bile mümkün. Şok edici. Neden böyle birşey, bizim haberimiz olamadan öncelikli olarak aktif ediliyor? İyi olan taraf şu ki, bu özelliği kapatmak mümkün. 

Google haritalar konum geçmişi nasıl kapatılır?

Oldukça basit bir yöntemle konum geçmişini kapatmanız mümkün. Yukarıda verdiğimiz bağlantıda açılan sayfanın altında yer alan Konum Geçmişini Duraklat butonuna basmanız yeterli oluyor.

Google haritalar konum geçmişi nasıl kapatılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google haritalar konum geçmişi nasıl silinir?

Yine aynı Zaman Çizelgesi bölümünde, haritanın sağ alt köşesinde yer alan silme butonu ile kolayca konum geçmişinizi silmeniz mümkün. 

Google haritalar konum geçmişi nasıl silinir

Kimbilir hangi verilerimiz, bizlere sorulmadan kimlere satılıyor! Ücretsiz olan tüm uygulama ve servislerin veri toplayıp sattığını unutmayınız.


Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 12:20

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir