Türkiye distribütör paralel ithalatçı garantisi nedir

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Samsung, LG, Sony, HTC ve iPhone Türkiye distribütör, paralel ve ithalatçı garanti ne demek nedir? Hangisi en güvenilirdir? Bu garanti türlerinin farkları nelerdir? Garanti sorgulama!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde akıllı telefon sektöründe bir çok garanti türü bulunmaktadır. Bu garanti türleri Türkiye distribütör,  paralel ve  ithalatçı şeklinde üç farklı gurupta toplanmaktadır. Peki bu garanti türleri nedir, içerisinde en güvenilir olanı hangisidir? Android ve iOS iPhone cihazlarda garanti sorgulaması!

Distribütör paralel ithalatçı garantileri nedir

Türkiye distribütör paralel ithalatçı garantileri nedir

Garantilerden hangisi daha iyi

Herhangi bir telefon veya elektronik malzeme aldığınızda garanti türlerinin farklılık gösterdiğiniz göreceksiniz yukarıda belirttiğimiz gibi ithalatçı garantili, Türkiye garantili distribütör garantili diğer adı ile paralel ithalat gibi garanti türleri bulunmaktadır. İlk olarak distribütör garanti türü ile başlayalım;

Distribütör garanti türü; Bu garanti türü burada ismini saydığımız garantiler içerisinde en güvenilir olanıdır. Cihazın üretimini yaptığı firmanın Türkiye’de destek verdiği ve resmi oalrak satışının yapıldığı firma aracılığı ile verdiği garanti türüdür. Özellikle Apple firmasının ürettiği telefon vb cihazları alanlar bu durumu önemsemeleri gerekmektedir. Çünkü Apple yakında global garantisine son verdiğinde cihazınızın garanti kapsamında olamsını istiyorsanız Türkiye menşeili bir firmadan almanız gerekmektedir. Dediğimiz gibi en sorunsuz garanti türüdür.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İthalatçı garanti türü; Almış olduğunu telefon vb mobil cihazların Türkiye yetkili satış mağazasından değil bir firmanın yüklü miktarda yurtdışından alarak telefonu ülkemizde satışa sınmasıdır. Bu satın alan firmanın vermiş olduğu garantiye ithalatçı garanti türü diyoruz. Bu tarz cihazların fiyatları diğer garanti türü olan distribütör garantisine göre biraz daha uygundur. Kısacası ithalatçı garantü türü herhangi başka ülkeden alınan toplu veya adet usulu cihazların ülkeye getirilip satılırken verilen garanti türüdür.

Paralel garanti türü; Paralel garanti türü ise ithalatçı garanti türü ile hemen hemen aynıdır. İkiside cihazların dışarıdan farklı ülkelerden toplu alınarak ülkemizde satılmasıdır. Fakat farkları verilen garantide ortaya çıkmaktadır. İthalatçı garantide bu gelen cihazların garantisi firma tarafından yapılmaktadır. Herhangi bir sorun çıktığında firma ya orjinal parçası ile değiştirmektedir veya cihazı birebir değişimini yapmaktadır. Paralel garanti türünde ise cihazların sadece imei seri numaraları kontrol edilmektedir. Bunun dışında herhangi bir garanti cihazlara verilmemektedir.

Bilgi! Servis garanti iş süresi: Arızalan cihazın serviste onerım bekleme süresi 20 iş günüdür. 20 İş günü sonrası ya yeni bir cihaz verilmesi ya da cihazın ücret iadesinin yapılması gerekiyor.


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 14:22

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.