Wi-Fi için en iyi ayarlar nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Modem Wi-Fi kablosuz internet bağlantı türünü en iyi performansta nasıl kullanabiliriz? En iyi kablosuz bağlantı ayarları nasıl yapılır? Kanal, N onlyb ve b/g/n ayarları.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet artık hayatımızın yer alanında bulunan bir teknolojidir. bu teknolojide artık kendini yenileyerek ilerlemektedir. Örnek olarak bağlantı kalitesi bağlanma türleri olarak gelişen bu teknolojide bu haberimizde wi-fi bağlantısında diğer adıyla kablosuz internet bağlantısında en yüksek verimi alabilmek için wi-fi ayarlarımız nasıl olmalıdır.

Modeminiz sizin adınıza otomatik ayar yapmasıyla beraber bazen modemin yaptığı bu ayarlar internetinizden yüksek seviye performans almanızı engelleyebilmektedir. Bundan dolayı bu ayarlarınızı manuel olarak yapmaya çalışacağız.

Wi-Fi için en uygun ayarlar nasıl yapılır

Wi-Fi için en uygun ayarlar nasıl yapılır

Bu haberimizde başlığımızdan da anlaşılacağı üzere kablosuz internet bağlantısından yüksek seviye nasıl alabileceğinizi anlatmaya çalışacağız. Çünkü artık kablolu bağlantı türü artık kullanılmıyor desek yeridir. Artık evlerimizde işyerlerimizde internet bağlantı türü olarak wifi kullanılmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz igib modeminizde kablosuz ayarlarınız yüklü olarak gelsede sizlerin ince ayar yapmanzı bazen gerekebilmektedir. Eb iyi kablosuz bağlantı ayarları için aşağıdaki adımları takip ediniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. İlk olarak bilgisayarınızda yüklü olan tarayıcılardan herhangi birini açınız. Daha sonra açılan tarayıcınızın adres bölümüne modeminize giriş yapabileceğiniz ip numarasını yazp enter tuşuna basınız. Genellikle bu ip numarası 192.168.x.x  şeklindedir. Modemlerde farklılık gösteren kısım ise x harfleri ile gösterdiğimiz bölümlerdir.
  2. Bu adımdan sonra karşınıza modem arayüzüne giriş yapacağınız giriş ekranı gelecektir. Burada yer alan kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde modem arayüzüne ulaşabileceksiniz. Genellikle bu bölümler admin, ttnet, vodafone gibi kelimelerden oluşmaktadır.
  3. Modem arayüzüne girdiğinizde ise ekranın sol bölümünde bulunan menü seçeneklerinden modem ayarlarınız yaptığınız wifi kablosuz ağ kısmına tıklayınız.
  4. Daha sonra karşınıza gelen bölümden daha önce kullanılmayan benzeri olmayan bir SSID yani wifi bağlantınızı tanımladığınız adı belirleyiniz.
  5. Bu aşamada şunuda unutmayın SSID gizle seçeğini aktif halde değil pasif hale getiriniz.
  6. Daha sonra modeminiz 802.11 ac bir modem türü ise bu ekranda tüm protokoller seneğini seçniz. Eğer bu özelliği kullanmayacaksanız sadece evinizde işyerinizde bulunan cihazları bağlayacaksanız kablsozu modeminizde N onlyb veya b/g/n modlarından birini seçiniz.
  7. Bu işlemin ardından kanal bant genişliğiayarları kısmına geçelim. eğer kullandığınız modem 5GHZ bu bölümde 20/40 MHZ değilse 2.5GHZ bir modem kullanıyorsanız 20 MHZ‘yi seçiniz.
  8. Son olarka ise kanal seçimidir. İşte burası can alıcı nokta diyebiliriz. Modeminizin performansını etkileyen en önemli nokta burasıdır. eğer kanalları boş ise 8, 11 veya 13. kanalı seçiniz.


Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 20:03

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.