Sahte Facebook Mesajı Cep Telefona Virüs Bulaştırıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Sahte Facebook mesajı: Artık çoğu mobil kullanıcısı internet kullanımı, bilgisayarlardan çok akıllı cihazlarda yapmaktadır. Son yıllarda akıllı cihazların büyük başarısı ve hızla mobil cihaz kullanım oranının artması ile mobil cihazlarda zararlı yazılımların sayısında ciddi bir artış oranı görülmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Comoda güvenlik yazılım şirketinden, Facebook kullanıcılarına önemli virüs uyarısı. Facebook kullanıcılarını hedef alan sahte elektronik mesajlar, bilgisayar ve mobil cihazlara virüs bulaştırıldı.

Comoda tarafından yapılan basın açıklamasında, Facebook kullanıcılarının hesapları ve kişisel bilgileri çalınma tehdidi altında. Sahte Facebook mesajları ile mağdur olan çok fazla kullanıcı sayısı bulunduğu açıklandı.

Gönderilen mesajlar kimleri hedef alıyor yada belirli kullanıcıları mı hedef alıyorlar. Bu saldırganlar; rastgele Facebook kullanıcılarına mesaj atılarak oltaya düşmelerini bekliyorlar. Gönderilen sahte Facebook mesajlarına tıklayan kullanıcıların hesapları ya çalınıyor yada kullandıkları cihazlara virüs bulaşıyor.

Sahte Facebook mesajı cep telefona virüs bulaştırıyor

Sahte Facebook cep telefona virüs bulaştırıyor antivirüs uygulaması
Sahte Facebook Mesajı Cep Telefona Virüs Bulaştırıyor

Gelen sahte mesaj içeriği nasıl oluyor? Bir ses kaydı gönderildi, sesli bir hatırlatmanız var veya sesli bir bildirim aldınız şeklinde dikkat çekici mesajlar.  Bu tarz tuzaklardan özellikle mobil cihazlarda korunmak için bir önce ki yazımız olan Android telefonda en iyi virüs uygulaması yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son yıllarda en çok dolandırıcılık ve hesap çalınma oranları Facebook kullanıcılarında görülmektedir. Bunun nedeni çok yaygın kullanılan, Facebook sosyal paylaşım sitesinin çok fazla tercih edilmesinden dolayı kullanıcıların, dolandırıcıların hedefi haline gelmesine neden oldu.

Facebook kullanıcıları için bazı güvenlik önlemleri: Facebook hesabınıza cep telefonu doğrulaması ekleyiniz. Gizlilik ayarlarınızı yapınız. Bilmediğiniz uygulama ve oyunları eklemeyin. Facebook kullanıcılarından gelen mesajlara ve paylaşımlara dikkat ediniz. Güvenlik sorularına dikkat ediniz. Sıradan şifre ve güvenlik seçeneği belirlemeyin. Facebook hesabınızı kullandığınız mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda güncel Antivirüs programı kullanınız. Her cihazdan ve her internet ağından Facebook hesabınıza giriş yapmayınız. Alternatif güvenlik seçenekleri oluşturun. (Arkadaş doğrulaması, alternatif telefon ve mail hesabı ekleyiniz)

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.