Google Asistan nedir nasıl kullanılır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Asistan nedir ve nasıl kullanılır diye merak edenler için kısa bir bilgilendirme yazısı hazırladık. Google' un önemli servislerinden biri olduğunu vurgulayalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Asistan uygulaması nihayet Türkiye’ de yerini aldı. Daha önce farklı dillerde (ingilizce) hizmet veren uygulama artık Türkçe olarakta kullanılmakta. Yeni çıkardığı güncelleme ile performans, iyileştirme ve dil desteği yenilendi. 

Google Asistan nedir? Google Now, Google’ nin geliştirdiği yapay zekalı yeni asistanın adı. Asistan uygulaması ile hayatınızı kolaylaştıracak ipuçlar ve kullanım seçenekleri artık cebinizde. Asistan sayesinde doğru bilgilere doğru zamanlarda erişimi sağlar. Geçmişte Türkiye için desteği yer almayan uygulamanın artık eni güncelleme ile Türkiye içinde kullanıma açıldı.

Google Asistan ile sesli arama için: Ses komutları ile arama yapılması için “Ok Google” ya da yapılmasını istediğiniz kelimeleri söylemeniz yeterli. Hızlı şekilde kişi araması, yer alan müzikleri oynatma, video oynatma ve Google aramaları hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Google Asistan nasıl indirilir

Google Asistan uygulamasını resmi sitesi google.com/search/about/download ücretsiz indirebilirsiniz. Resmi mağaza uygulamalarını tercih etmenizi öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Asistan Kartları sayesinde ipuçları doğru zamanlarda erişimi sağlanır. Bu kartlara ulaşmak için ekrandan sağa kaydırarak bu özelliğe ulaşabilirsiniz. Uygulamanın ayarlarına ana ekrandan kaydırma yaparak seçenekleri belirleyebilirsiniz.

Yüklenmiyor gibi bir sorun yaşayanlarda şunlar denenebilir:

  • Cihazın yeniden başlatılması
  • Farklı bir yerden indirilmesi
  • Cihazda yeterli yer kontrolü
  • Güncellemelerin yapılıyor olması
  • Uygulamanın bir önceki sürümünün yüklenmesi
  • Cihaz bakım uygulamalarından biriyle temizlik ve sonra indirme
  • Gmail oturum açma veya kapatma

Google Asistan nedir nasıl kullanılır?

Google Asistan nasıl kullanılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Asistan ne işe yarar

Google Asistan ne demek

Google Asistan indir

Google Asistan APK


Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 02:06

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.