Facebook Onaylı Hesap Alma Mavi Tik Şartları

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Facebook’ ta bir hesabı ya da sayfayı onaylı hesap yapmak için ne gibi şartlar bulunmakta kısaca anlattık. Mavi rozeti herkes almamakta. Ünlüler, siyasetçiler ve markalar. Peki başvuru adresi var mı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook üzerinden sayfa onaylatma işlemini ünlüler, çok takipçisi olan tanınmış sayfalar veya kurum ve kuruluşlar yapmayı tercih etmektedir. Facebook ve diğer sosyal medya siteleri, onaylanmış hesap tikini sadece ülkede tanınmış kişilere, sayfalara ve kurumlara vermektedir. Bu sayede sayfalarında mavi bir tik işareti belirmekte ve sayfayı ziyaret eden kullanıcılar, sayfanın resmi hesap olduğuna kanaat getirmektedir.

Facebook’ un bu politikası belki ilerleyen zamanlarda az da olsa esneyebilir. Tabi yine herkese açık olmayacaktır.

Mavi Doğrulama Rozeti Nasıl Alınır?

  • Bu facebook.com/help/contact/342509036134712 bağlantıya girin
  • İşlemin sayfa mı yoksa hesap mı olduğunu seçin
  • Kimliik ekleme butonuna tıklayın. Buraya kişiyseniz kimlik, şirket ise resmi evrek eklenecek
  • Ek bilgiye mavi doğrulama rozetini neden istediğinizi yazaksınız
Mavi doğrulama rozeti nasıl alınır
Facebook onaylı hesap alma mavi tik şartları

Facebook Mavi Tik Nasıl Alınır?

Facebook onaylı hesap nasıl alınır? Normal koşullarda Facebook sayfa onaylatma işlemi doğrudan Facebook yardım merkezi üzerinden gerçekleşmektedir. Onaylama işleminin gerçekleşmesi için ise sayfanın bazı kriterleri yerine getiriyor olması gerekmektedir. Örneğin sayfayı takip eden kişi sayısının belli bir seviyenin üstünde olması ve sayfayı ziyaret eden günlük kişi sayısının belirli bir düzeye ulaşması gibi bazı şartlar bulunmakta.

Facebook onaylı hesap
Facebook mavi tik nasıl alınır?
Facebook mavi tik nasıl alınır
Facebook mavi rozet onayı

Facebook Mavi Rozet Sayfa Onaylama Sorunu

Mavi rozet alma sorunu! Ülkemiz üzerinden sayfalarını onaylatmak isteyen kullanıcılar, yardım merkezinde bulunan sayfamı nasıl doğrularım bölümüne ulaştıklarında bir hatayla karşılaşmaktadırlar. Bunun anlamı ülkemiz üzerinden doğrudan hesap doğrulama işleminin gerçekleştirilemiyor olmasıdır. Ancak ülkemizde birçok onaylı hesap da bulunmaktadır. Onay işlemini yapmış olan sayfalar ise genellikle Facebook ile bağlantıları olan sosyal medya ajansları vasıtası ile bu işlemi gerçekleştirmişlerdir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu alanda hizmet veren ajanslar ise belli bir ücret karşılığında, sayfa onaylatma konusunda aracı olabilmektedirler. Sonuç olarak Türkiye üzerinden doğrudan sayfa onaylatma işlemi yapılamamaktadır. Sayfalarını onaylatmak isteyen bireysel kullanıcılar veya kurum ve kuruluşlar ise bir Facebook ajansı ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Facebook onaylı hesap için bu m.facebook.com/pages/creation adresten işlem yapabilirsiniz. Bilgileri eksiksiz doldurarak deneyebilirsiniz. Yine hatırlatalım bu özellik herkese açık değil. Olumsuz bir durumda destek almak için özel danışmanlık hizmetlerini araştırabilirsiniz.

Facebook Onaylı Hesap Alma: Güvenilir ve Doğrulanmış Hesap Edinme

Facebook üzerinde onaylı bir hesap sahibi olmak, hesabınızın güvenilirliğini artırmanın ve diğer kullanıcılara güven vermenin bir yolu olabilir. Ancak, Facebook’ta resmi bir mavi onay işareti almak, platformun doğrulanmış bir hesap olduğunu gösterir ve bu özellik sadece belirli kişilere veya kuruluşlara tanınmış kişiliklere verilir. Bu makalede, Facebook’ta onaylı bir hesap alma sürecini anlatan bir rehber bulacaksınız.

**1. Doğrulanmış Hesap Nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Facebook’ta bir hesap, kişinin gerçek bir kişi, ünlü veya marka olup olmadığını doğrulayan bir mavi onay işareti alırsa “doğrulanmış” veya “onaylı” olarak adlandırılır. Bu işaret, hesabın gerçek ve güvenilir olduğunu gösterir.

**2. Kimler Onaylı Hesap Alabilir?

  • Facebook, genellikle kamuoyunda tanınmış kişiliklere, ünlülere, markalara veya belirli sektörlerde öne çıkan kişilere onay verir. Bu kişiler, resmi bir kimliği veya varlığı kanıtlayabilmelidir.

**3. Doğrulanmış Hesap Başvuru Süreci:

  • Facebook’ta onaylı bir hesap almak için resmi bir başvuru süreci vardır. Ancak, bu süreç açık bir şekilde herkese sunulmamıştır ve genellikle Facebook tarafından davet edilen kişilere veya belirli sektörlerde öne çıkan kişilere sağlanır.

**4. Doğrulanmış Hesap İçin Kriterler:

  • Facebook, onaylı bir hesap verirken belirli kriterlere bakar. Bu kriterler genellikle şu unsurları içerir:
    • Hesabın gerçek ve etkileşimli bir kişiye, markaya veya kuruluşa ait olması.
    • Kamuoyunda tanınan bir kişi veya marka olma.
    • Güçlü bir online varlık ve etkileşim.

**5. Doğrulanmış Hesap Almanın İpuçları:

  • Hesabınızı doğrulatma şansınız artırabilmek için şu ipuçlarına dikkat edebilirsiniz:
    • Profilinizi tam ve güncel tutun.
    • Doğru bilgileri paylaşın ve kamuya açık etkileşimde bulunun.
    • Güçlü bir online varlık oluşturun.

**6. Onaylı Hesap Alma Daveti:

  • Facebook, belirli kişilere veya kuruluşlara onaylı hesap alma daveti gönderebilir. Bu davet, genellikle tanınmış kişiliklere veya platform üzerinde etkileşimi yüksek olanlara yöneliktir.

**7. Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

  • Onaylı bir hesap almak garantili değildir ve Facebook, bu özelliği seçici bir şekilde verir. Başvuruda bulunurken gerçek ve doğru bilgiler kullanmak önemlidir.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir