Android 5.0 Lollipop Bellek Sızıntısı Hatası Nasıl Düzeltilir?

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Kullanıcılar olarak Android’in muazzam gelişimini seyrederken, son versiyonu Android 5.0 Lollipop ile birlikte muteşem deneyimler yaşadık. Ancak, Lollipop’un (tüm versiyonlarında değil) Android 5.0.2 versiyonuyla giderilen ancak henüz tüm cihazlara gelmeyen bellek sızıntısı problemine yönelik bir çok kullanıcı çözüm arayışında.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu yazımızda, sadece boot animasyonunun değiştirilmesi yöntemiyle, Android 5.0.2 versiyonu öncesindeki Lollipop versiyonlarında görülen bellek sızıntı probleminin nasıl giderileceğini anlatacağız.

Gerekli Olanlar

1. Android 5.0, Android 5.0.1 versiyonu yüklü telefon.
2. Cihazınızın root’lu olması.

Andorid 5.0 Lollipop Bellek Sızıntısı Hatası Çözümü

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1. Öncelikle bootanimation2.zip dosyasını indirin.
2. İndirdiğiniz zip dosyasının içerisinde bulunan CM ve ASOP klasörlerinden, cihazınızda stok/orijinal Android veya CyanogenMod’dan hangisinin yüklü olmasına bağlı olarak klasörden birini açın.
3. Cihazınıza göre 32-bit veya 64-bit’i seçin. (büyük ihtimalle 32-bit’lik bir cihazını olacaktır)
4. Telefonunuzun /system/zip/ klasöründe bulunan bootanimation dosyasını yenisiyle değiştirin. (bunun için, RootExplorer gibi root izinli dosya yöneticisine ihtiyacını olacak)
5. Dosya sahibi root:root
6. Dosya izni 755(rwxr-xr-x) şeklinde sorulduğunda ayarlayın.

Bu işlemlerden sonra Lollipop’unuzdaki bellek sızıntı problemi gidecektir. Eğer herhangi bir sebepten ötürü yine de sorun çözülmediyse, Google’ın yeni güncellemeyi yayınlamasını beklemekten başka çareniz yok.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.