MWC 2015: Sony Xperia M4 Aqua Su Yüzeyine Çıktı!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Bu yılki Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresinin bir başka akıllı telefonu da Sony’den geldi. HTC ve Samsung’un amiral gemileriyle yarış yapmamak için kendi amiral gemisi Xperia Z4’ü MWC 2015’te tanıtmaktan vazgeçen Sony, Z4’ü yazın tanıtma kararı almıştı. Ancak benim tek ürünüm yok, ben de buradayım diyen Sony, suya dayanıklı yeni orta seviye akıllı telefonu Xperia M4 Aqua’yı duyurdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni Galaxy S6’da su geçirmezlik özelliğinden vazgeçen Samsung’un aksine Sony, su geçirmezlik alanında öne çıkmak istiyor ve kullandığı IP65/8 su geçirmezlik sertifikası, akıllı telefonlardaki “su geçirmezliği” farklı bir boyuta taşıyor. Bir önceki IP67 sertifikası, belli bir derinlik ve basınçtaki suyun altında 30 dakika kalabilmeyi sağlarken, IP68 ise bunun sürekliliğini öne çıkararak suya karşı koruma sağlayabiliyor.

Sony Xperia M4 Aqua özelliklerine gelecek olursak:

İşletim sistemi: Android 5.0 Lollipop
Ekran: 5 inç 720×1280 ekran
Boyut ve ağırlık: 145.5 x 72.6 x 7.3 mm, 140gram
İşlemci ve RAM: Qualcomm Snapdragon 615 sekiz çekirdekli 64-bit işlemci, 2GB RAM
Kamera: f/2 lens ile 13 megapiksel arka, 5MP Özçekim kamerası
Renkler: Beyaz, Siyah, Mercan ve Gümüş
Pil ömrü: İki gün
Koruma: IP65/8

Sony Xperia M4 Aqua aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 80 ülkede satışa sunulacak ve resmi fiyat etiketi 335$ olarak belirlenmiş.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sony-Xperia-M4-Aqua-2 Sony-Xperia-M4-Aqua-3

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.