Android Versiyonlarının Son Kullanım Oranları Yayınlandı!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Sadece birkaç sene geçmesine rağmen, Dünya’daki akıllı telefonların %80’inde bulunan Andorid’in hızlı büyümesi devam ederken, son yayınlanan Android versiyonlarının kullanım istatistiği, yeni versiyonların aynı hızda büyümediğini gözler önüne seriyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android’in en büyük dezavantajlarından biri de, çok fazla üreticinin yüzlerce modelinde yer almasından dolayı, kullanıcıların yeni çıkan versiyonlara hemen ulaşamaması ve hatta bazılarının son versiyonları hiç bir zaman almayacak olması. Nitekim, son yayınlanan Mart ayı istatistiklerinde de görüldüğü üzere, Google’ın son şekeri Android 5.0 Lollipop‘un kullanım oranı her ne kadar %100’lük bir büyüme yakalasa da, %1.6’dan sadece %3.3’e ulaşabilmiş. Buna rağmen Android 5.1 Lollipop versiyonuna yönelik dedikodular gelmeye başladı bile.

Halen Andorid 4.1 – Android 4.2 – Andorid 4.3 Jelly Bean ve Android 4.4 KitKat’ın açık ara en çok kullanılan Android versiyonu olduğu son istatistikleri aşağıdaki grafikte detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

android-versiyon-istatistikleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak